Τουλάχιστον δέκα άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στην ανατολική Γούτα της Συρίας
Κόσμος

Τουλάχιστον δέκα άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς στην ανατολική Γούτα της Συρίας

Τουλάχιστον δέκα άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα Δευτέρα στην ανατολική Γούτα της Συρίας, από αεροπορικές επιδρομές των κυβερνητικών δυνάμεων.

Οι επιθέσεις συνεχίζονται παρά την απόφαση του ΟΗΕ που ζητά κατάπαυση του πυρός για 30 μέρες, προκειμένου να διανεμηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους.

Από τους δέκα αμάχους που σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, οι εννέα είναι μέλη της ίδιας οικογένειας, τρία εκ των οποίων παιδιά.

Παρά τις σημερινές επιδρομές, «οι βομβαρδισμοί έχουν μειωθεί σε ένταση σε σχέση με την κλιμάκωσή τους την περασμένη εβδομάδα», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, απηύθυνε έκκληση στις εμπόλεμες πλευρές να εφαρμόσουν αμέσως την απόφαση του ΟΗΕ που υιοθετήθηκε το Σάββατο για κατάπαυση του πυρός.

«Η ανατολική Γούτα, συγκεκριμένα, δεν μπορεί να περιμένει. Πρέπει να τερματιστεί αυτή η κόλαση επί της γης», επέμεινε, σημειώνοντας ότι οι αποφάσεις του ΟΗΕ «έχουν νόημα μόνον αν γίνονται πραγματικά σεβαστές» και ότι «ο ΟΗΕ είναι έτοιμος να κάνει αυτό που οφείλει».

Την ίδια ώρα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν, κατήγγειλε σήμερα ενώπιον της συνόδου «τα σφαγεία ανθρώπων» στη Συρία, όπως και σε άλλα μέρη του πλανήτη.

Την ίδια ώρα η επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε., Φεντερίκα Μογκερίνι, ζήτησε την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

Η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Κάριν Κνάισλ, υπογράμμισε παράλληλα ότι η δυναμική που δημιούργησε η ψηφοφορία του Σαββάτου στον ΟΗΕ πρέπει να χρησιμοποιηθεί ώστε οι δυνάμεις που πολεμούν στη Συρία, δι’ αντιπροσώπων, να θέσουν τις πολιτοφυλακές τους υπό έλεγχο.

«Πρόκειται ντε φάκτο για την περίπτωση που στην μία πλευρά η Ρωσία και το Ιράν και στην άλλη η Τουρκία και οι ΗΠΑ μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να σταματήσει αυτή η βαρβαρότητα», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet