Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σε πυροβολισμούς σε σχολείο του Τέξας
Κόσμος

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί σε πυροβολισμούς σε σχολείο του Τέξας

Εκρηκτικούς μηχανισμούς εντόπισαν οι αστυνομικές Αρχές στον χώρο και περιμετρικά του λυκείου της Σάντα Φε όπου νωρίτερα σήμερα ένας μαθητής άνοιξε πυρ και σκότωσε τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους.

Οκτώ έως δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, όπως επιβεβαίωσε η σερίφης της κομητείας του Χάρις, η οποία έστειλε ενισχύσεις στην κομητεία Γκάλβεστον, όπου βρίσκεται η μικρή πόλη. Στην πλειονότητά τους είναι μαθητές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας μαθητής του σχολείου έχει συλληφθεί και κρατείται.

«Πυροβολισμοί σε Λύκειο στο Τέξας. Οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι ενδεχομένως να περιμένουμε άσχημα νέα» ήταν το tweet του Ντόναλντ Τραμπ.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε την επίθεση ως «απολύτως τρομακτική».

«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ο,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τους μαθητές μας, να κάνουμε τα σχολεία μας πιο ασφαλή και να κρατήσουμε τα όπλα μακριά από τα χέρια εκείνων που αποτελούν απειλή τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους άλλους», προσέθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η καρδιά μου είναι στο Σάντα Φε και σε όλο το Τέξας» σήμερα, έγραψε η Μελάνια Τραμπ στο Twitter.

«Σήμερα το πρωί συνέβη ένα περιστατικό στο λύκειο με ένα ένοπλο. Η περιοχή έχει αποκλειστεί. Όταν θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες, θα σας ενημερώσουμε», ανακοίνωσε νωρίτερα η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Santa Fe Independent.

Περιπολικά και τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή, ενώ μία μάρτυρας ισχυρίζεται ότι ένας «ένοπλος» μπήκε στην τάξη της και πυροβόλησε μία από τις συμμαθήτριές της στο πόδι με ένα όπλο που έμοιαζε με καραμπίνα.

Οι αστυνομικοί οδήγησαν κάποιους από τους μαθητές σε ασφαλές σημείο και τους ζήτησαν να αδειάσουν τις τσάντες τους για έλεγχο.

Το λύκειο του Σάντα Φε αριθμεί περίπου 1.400 μαθητές.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet