Τουλάχιστον 10 νεκροί στο Μπαγκλαντές – Ποδοπατήθηκαν σε διανομή τροφίμων
Κόσμος

Τουλάχιστον 10 νεκροί στο Μπαγκλαντές – Ποδοπατήθηκαν σε διανομή τροφίμων

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν στην πόλη Σιταγκόνγκ στο Μπανγκλαντές, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης για προσευχή μετά την κηδεία του πρώην δημάρχου της πόλης, Mohiuddin Chowdhury.

Η οικογένεια του πρώην δημάρχου είχε διοργανώσει μια συνάντηση για προσευχή, σε κοινοτικό χώρο όπου και θα διένειμε δωρεάν πακέτα με τρόφιμα στη μνήμη του.

«Ανακοινώσαμε επανειλημμένως από τα μεγάφωνα ότι ήταν αρκετά τα αποθέματα τροφίμων που υπήρχαν στο κέντρο, αλλά όταν άνοιξε η πύλη, εκατοντάδες άνθρωποι προσπάθησαν να μπουν μέσα ταυτοχρόνως», δήλωσε ο Ντεβάσις Πολ, ένας τοπικός ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος Αουάμι.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP, ένας αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί καθώς τουλάχιστον 15 από τους δεκάδες τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα The Daily Star αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Jamal Khan σε επιμνημόσυνη δέηση που διοργανώθηκε για την κοινότητα της μειονότητας Hindu.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet