Τουλάχιστον 668 ναύτες του αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό
Κόσμος

Τουλάχιστον 668 ναύτες του αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Θετικά στην «Covid-19», βρέθηκαν 668 μέλη του πληρώματος γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle», κι ενώ έχει ολοκληρωθεί το 70% των ελέγχων, με αποτέλεσμα το πλοίο να επιστρέψει στη βάση της Τουλόν.

Είναι το δεύτερο αεροπλανοφόρο στο οποίο εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού μετά το αμερικανικό USS Theodore Roosevelt.

Το αεροπλανοφόρο επέστρεψε εσπευσμένα στη βάση της Τουλόν πριν τη λήξη της αποστολής του, αφού -σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες- έχει βρεθεί θετικό στον ιό περισσότερο από το 1/3 του πληρώματος.

Σε ανακοίνωσή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Γαλλίας, αναφέρει ότι μέχρι το βράδυ της 14ης Απριλίου είχαν εξεταστεί 1.767 ναύτες του αεροπλανοφόρου. Από αυτούς οι 668 βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό. Οι 31 εξ αυτών νοσηλεύονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Αγία Άννα» στην πόλη Τουλόν, ενώ απομένουν ακόμα τα αποτελέσματα των τεστ για το 30% του πληρώματος.

Το πλήρωμα των περίπου 1.900 ναυτών θα μπει σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Ο αρχηγός του Ναυτικού, ναύαρχος Christophe Prazuck, διέταξε έρευνα για τις συνθήκες διαχείρισης της επιδημιολογικής κρίσης στο πλοίο.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες ναυτικών, τα πρώτα συμπτώματα σε μέλη του πληρώματος εμφανίστηκαν στις 13-16/3 όταν το πλοίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Μπρεστ, ωστόσο δεν ακύρωσε την αποστολή του κι ενώ ήταν δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας πάνω στο αεροπλανοφόρο.

Το πλοίο τους τελευταίους μήνες επιχειρούσε στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Θάλασσα και στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Πηγή: reader.gr με πληροφορίες από letelegramme.fr και francebleu.fr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet