40% για Ερντογάν κι άλλοι 9 νεκροί για την Τουρκία
Κόσμος

40% για Ερντογάν κι άλλοι 9 νεκροί για την Τουρκία

Αναμένεται η ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων των τοπικών εκλογών στην Τουρκία, καθώς οι κάλπες στη γείτονα χώρα έκλεισαν στις 17:00 ώρα Τουρκίας (18:00 ώρα Ελλάδος).

Οι εκλογές διενεργήθηκαν σε έντονο κλίμα μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το πρόσωπο του πρωθυπουργού της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον οποίο το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι ενδεικτικό. Κι όλα αυτά υπό το βάρος των εννέα νεκρών και 69 τραυματιών από τις σημερινές συμπλοκές σε όλη τη χώρα μεταξύ υποστηρικτών διαφόρων κομμάτων.  Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές των αποτελεσμάτων, από σχετικά μικρά εκλογικά κέντρα, ο Ρ. Ερντογάν «κρατά» το 40% σε εθνικό επίπεδο, ενώ επανακάμπτουν οι Γκρίζοι Λύκοι του Κόμματος Εθνικιστικής Δράση.

Στον δικτυακό τόπο της εφημερίδας Hurriyet, με καταμέτρημένο πάνω από το 9,19% των εκλογικών τμημάτων, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ρ. Ερντογάν λαμβάνει στο σύνολο της τουρκικής επικράτειας ποσοστό που ξεπερνάει το 43,64%, το CHP το 24,05%, το ΜΗΡ το 18,45% και το κουρδικό κόμμα BDP που κατήλθε στις εκλογές στις ανατολικές επαρχίες το 6,76%.

Σε επίπεδο δήμων τα έως τώρα αποτελέσματα που δεν περιλαμβάνουν ακόμη τις πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές δείχνουν ότι το ΑΚΡ χάνει την Κωνσταντινούπολη, την οποία κερδίζει το CHP.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet