Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ και ανάγκασε σκάφος της Κύπρου να αποσυρθεί
zougla.gr
Κόσμος

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ και ανάγκασε σκάφος της Κύπρου να αποσυρθεί

Τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ για να αναγκάσει μικρό σκάφος της λιμενικής και ναυτικής αστυνομίας Κύπρου να αποσυρθεί από περιοχή στην οποία περιπολούσε.  

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, το σκάφος της λιμενικής αρχής, με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα βρισκόταν σε περιπολία για αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης 11 ναυτικά μίλια ανοιχτά της Τηλλυρίας.

Στη συνέχεια, όμως, τουρκική ακταιωρός εμφανίστηκε στην περιοχή με επιθετικές προθέσεις και άρχισε να καταδιώκει το μικρό σκάφος της λιμενικής αστυνομίας, κάνοντας μάλιστα και χρήση πυρών για εκφοβισμό. 

Όπως μεταδίδει το sigmalive, η πρόκληση συνεχίστηκε, αφού η τουρκική ακταιωρός συνέχισε να καταδιώκει το πλοιάριο του λιμενικού σχεδόν μέχρι την είσοδο του αλιευτικού καταφυγίου. 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Άμυνας, Χρίστο Πιερή, δεν πρόκειται για ένα απλό περιστατικό. Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή, σημείωσε ότι «το θέμα διερευνάται, με το κέντρο επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συλλέγει πληροφορίες για να προχωρήσει το αρμόδιο υπουργείο σε ενέργειες».

Πηγή: sigmalive/zougla.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet