Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος… ελέω Ουκρανίας;
Κόσμος

Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος… ελέω Ουκρανίας;

Για τον κίνδυνο ξεσπάσματος ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου προειδοποίησε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, λόγω της επιδείνωσης της ουκρανικής κρίσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Bild” που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου.

«Ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση όπως τον Αύγουστο του 1914 μεγαλώνει μέρα με την ημέρα», σημείωσε ο 95χρονος σοσιαλδημοκράτης. «Η κατάσταση μού φαίνεται όλο και πιο συγκρίσιμη. Η Ευρώπη, οι Αμερικανοί και επίσης οι Ρώσοι συμπεριφέρονται όπως περιγράφει ο (αυστριακής καταγωγής) συγγραφέας Κρίστοφερ Κλαρκ στο βιβλίο του “Οι υπνοβάτες”», πρόσθεσε.

Παράλληλα, καταφέρθηκε εναντίον των υπαλλήλων και των γραφειοκρατών στις Βρυξέλλες, οι οποίοι «καταλαβαίνουν υπερβολικά λίγο» την εξωτερική πολιτική, τονίζοντας ότι «θέτουν την Ουκρανία ενώπιον της δήθεν επιλογής να αποφασίσει ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση».

Πρόσθεσε ακόμη ότι οι Βρυξέλλες «ανακατεύονται υπερβολικά στην εξωτερική πολιτική, ενώ οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους επιτρόπους μόλις που την κατανοούν».

Πηγή: bankwars

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet