Τραβούν selfies έξω από την καφετέρια της αιματηρής ομηρίας στο Σίδνεϊ
Κόσμος

Τραβούν selfies έξω από την καφετέρια της αιματηρής ομηρίας στο Σίδνεϊ

Οργή έχει ξεσπάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις selfies που τράβηξαν περαστικοί έξω από την καφετέρια του Σίδνεϊ, εκεί όπου τη Δευτέρα εξελίχθηκε το θρίλερ της ομηρίας.

Περαστικοί και τουρίστες τράβηξαν selfies στο σημείο και στη συνέχεια τις ανέβασαν σε Twitter και Instagram, προκαλώντας την οργή των χρηστών.

Η τραγική κατάληξη της ομηρίας στην καφετέρια του Σίδνεϊ έχει βυθίσει στο πένθος τη χώρα.

Νεκροί εκτός από τον 50χρονο Ιρανό που κρατούσε επί 16 ώρες ομήρους εργαζόμενους και πελάτες, είναι μία 38χρονη γυναίκα και ένας 34χρονος άνδρας.

Η επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης, μετά τη διαφυγή αρκετών ομήρων από την έξοδο κινδύνου του Lindt Chocolat Cafe, το οποίο βρίσκεται στην Μάρτιν Πλέις, πεζοδρομημένη πλατεία στην καρδιά της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας.

Ισχυρά οπλισμένοι κομάντο εισέβαλαν εν συνεχεία στο κτίριο γύρω στις 02:30 τα ξημερώματα της Τρίτης (τοπική ώρα) εν μέσω καταιγισμού πυρών και εκρήξεων από χειροβομβίδες. Άνδρες των ειδικών δυνάμεων μπήκαν από πλαϊνή πόρτα στο καφέ, ενώ την ίδια ώρα πολλοί από τους ομήρους έβγαιναν τρέχοντας από το κτίριο με τα χέρια ψηλά.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η ομηρία έλαβε τέλος με ανάρτησή της στο Twitter λίγο πριν από τις 3 τα ξημερώματα (18:00 ώρα Ελλάδας).

Ο 50χρονος Ιρανός που αυτοχαρακτηρίζεται ως «ιεροκήρυκας» ήταν γνωστό πρόσωπο στις Αρχές και είχε ιστορικό ψυχικής αστάθειας, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ. Ονομάζεται Μαν Χαρόν Μονίς, είχε φτάσει στην Αυστραλία το 1996 και είχε πάρει πολιτικό άσυλο.

Ο άνδρας αντιμετώπιζε δεκάδες κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών, αλλά και για συνέργεια στο φόνο της πρώην συζύγου του. Είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση εν όψει εκδίκασης των υποθέσεων.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet