Τραγωδία στη Ρωσία: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου που συνετρίβη
reader.gr
Κόσμος

Τραγωδία στη Ρωσία: Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου που συνετρίβη

Την είδηση πως βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνο που συνετρίβη το πρωί της Τρίτης στη Ρωσία, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι «360». Όπως σημειώνει βρέθηκαν πίσω από έναν λόφο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο γιος ενός από τους επιβαίνοντες, δίχως ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί ακόμη επίσημα.

Το αεροπλάνο συνετρίβη το πρωί της Τρίτης στην προσπάθειά του να προσγειωθεί στην πόλη Παλάνα. Το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνολικά 28 άτομα έχασε την επικοινωνία του με τον πύργο ελέγχου κατά τη διάρκεια της προσέγγισης του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της Ρωσίας στο αεροσκάφος βρίσκονταν έξι μέλη του πληρώματος και 22 επιβάτες ανάμεσα στους οποίους και δύο ανήλικοι, με το ένα να είναι παιδί επτά ετών. Επίσης στους επιβάτες βρισκόταν η δήμαρχος της Παλάνα, Όλγα Μόκχαϊρβα και δύο ακόμα αξιωματούχοι.

Η λίστα των επιβατών όπως τη δημοσίευσε το Ria Novosti.

(Πηγή: RIA Novosti)
(Πηγή: RIA Novosti)

Το αεροπλάνο, ένα Antonov An-26, είχε κατασκευαστεί το 1982 με τα ρωσικά Μέσα να αναφέρουν πως είχε περάσει από τους σχετικούς ελέγχους ασφαλείας. Στην περιοχή που εξαφανίστηκε και εν τέλει -όπως όλα δείχνουν συνετρίβη- επικρατούσαν κακές καιρικές συνθήκες με έντονες νεφώσεις. Άνηκε στον στόλο της Kamchatka Aviation Enterprise και εκτελούσε το δρομολόγιο Πετροπαβλόφσκ-Καμτσάτκα.

Από την πρώτη στιγμή σωστικά μέσα στη Ρωσία κινήθηκαν στη θαλάσσια περιοχή. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως έχει εντοπιστεί το σημείο που έχει πέσει το σκάφος, ωστόσο οι Αρχές δεν έχουν αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Στην αναζήτηση συμμετέχουν ακόμα πλοία του ρωσικού στόλου που βρισκόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, έδωσε εντολή για τη δημιουργία επιτροπής που θα εξετάσει τις συνθήκες της εξαφάνισης. Την ίδια στιγμή άρχισε να λειτουργεί ειδική τηλεφωνική γραμμή στην περιοχή που παράσχει ψυχολογική βοήθεια. Όλη η ευρύτερη περιοχή με το Khabarovsk, το Komsomolsk-on-Amur και έξι ακόμη περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet