Τρεις νεκροί σε μάχη με όπλα μέσα σε δικαστήριο στη Μόσχα
Κόσμος

Τρεις νεκροί σε μάχη με όπλα μέσα σε δικαστήριο στη Μόσχα

Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε σε δικαστήριο της Μόσχας: Η αίθουσα έγινε σκηνικό ανταλλαγής πυρών με αποτέλεσμα να χάνουν τη ζωή τους τρεις που στέκονταν στο εδώλιο.

Οι πρώτες αναφορές, τις οποίες επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS, υποστηρίζουν πως πέντε από τους έντεκα κατηγορούμενους που δικάζονταν, ορισμένοι προσπάθησαν να αρπάξουν τα όπλα των αστυνομικών και κρατήσουν ομήρους.

Οι πέντε άνδρες, που διώκονταν για ληστείες, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς μέσα στο ασανσέρ του δικαστικού μεγάρου στο Κρασνογκόρσκ (βορειοδυτικά της Μόσχας) και προσπάθησαν να αποσπάσουν τα όπλα τους.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι τρεις κατηγορούμενοι και οι άλλοι δύο να τραυματιστούν, ανέφερε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.

Νωρίτερα, ένας δικηγόρος των κατηγορουμένων είχε κάνει λόγο για τέσσερις νεκρούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο δικαστήριο.

Τα μέλη της συμμορίας κατάγονταν από την κεντρική Ασία και είχαν σπείρει τον τρόμο στην περιοχή της Μόσχας για πάνω από δύο χρόνο. Σύμφωνα με την Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας, δρούσαν πάντα με τον ίδιο τρόπο: έσκαγαν τα λάστιχα των αυτοκινήτων για να τα αναγκάσουν να σταματήσουν, σκότωναν τον οδηγό και λεηλατούσαν το όχημα.

Η συμμορία ονομαζόταν GTA, από τα αρχικά του γνωστού βιντεοπαιχνιδιού Grand Theft Auto. Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν 17 ανθρώπους και αν κρίνονταν ένοχοι κινδύνευαν να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Itar Tass

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet