Τρομοκράτες αναζητούν οι Αμερικανοί για το Boeing
Κόσμος

Τρομοκράτες αναζητούν οι Αμερικανοί για το Boeing

Στη θεωρία πως οι ένοχοι για την εξαφάνιση της πτήσης 370 της Malaysia Airlines ήταν εκείνοι που βρίσκονταν στο πιλοτήριο κλίνουν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, οι πιλότοι του μοιραίου Boeing 777 είναι οι υπεύθυνοι για τα όσα συνέβησαν στο αεροσκάφος που αποτελεί ακόμη ένα μυστήριο.

Οι εκτιμήσεις των Αμερικανών, τις οποίες επικαλείται το CNN, ήρθαν έπειτα από τις αποκαλύψεις του Σαββάτου 15 Μαρτίου πως οι αρχές στη Μαλαισία έκαναν έρευνα στο σπίτι του πιλότου, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Ναγίμπ Ραζάκ, μίλησε για εσκεμμένη αλλαγή πορείας του Boeing και σκόπιμη εξαφάνισή του από τα ραντάρ, κινήσεις που έκανε κάποιος που βρισκόταν στο αεροπλάνο.

Η κυβέρνηση της Μαλαισίας αναζητούσε έναν λόγο για να κάνει έφοδο στο σπίτι του κυβερνήτη και του συγκυβερνήτη για αρκετές ημέρες. Αλλά μόνο το τελευταίο 24ωρο, όταν τα στοιχεία από τα ραντάρ και τους δορυφόρους ήρθαν στο φως, οι αρχές θεώρησαν ότι είχαν αρκετά στοιχεία προκειμένου να ερευνήσουν τις κατοικίες τους, όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη είναι αν οι αρχές θεωρούν πως ο ένας ή και οι δύο άνδρες που βρίσκονταν στο πιλοτήριο βρίσκονται πίσω από την εξαφάνιση του αεροπλάνου στις 8 Μαρτίου, όταν ταξίδευε από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. Παράλληλα εξετάζονται όμως και άλλα πιθανά σενάρια, με την περίπτωση της αεροπειρατείας να είναι ακόμη στο προσκήνιο.

Η έρευνα στο σπίτι του πιλότου

Πηγή κοντά στις έρευνες ανέφερε στο CNN πως η αστυνομία της Μαλαισίας έκανε έρευνα στο σπίτι του πιλότου, Ζαχάρι Αμάντ Σαχ. Ο 53χρονος ζούσε σε ένα προάστιο της Κουάλα Λουμπούρ, σε κλειστή κοινότητα.

Παράλληλα, δύο φορτηγάκια γεμάτα με τσάντες εθεάθησαν έξω από το σπίτι του συγκυβερνήτη, του 27χρονου Φαρκ Αμπ Χαμίντ, ένδειξη πως και εκεί έγινε έρευνα, αν και η αστυνομία δεν δέχθηκε να κάνει σχόλια για το θέμα. Πάντως και ο Ναγίμπ Ραζάκ, στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου, είχε ξεκαθαρίσει πως πλέον η έρευνα επικεντρώνεται στο πλήρωμα και τους επιβάτες- εκ νέου- προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις, ή αν κάποιος από τους επιβάτες είχε εκπαίδευση πιλότου. Και αυτό γιατί θεωρούν πως όποιος άλλαξε την πορεία του Boeing και το εξαφάνισε από τα ραντάρ, ήταν άριστος γνώστης της διαδικασίας.

Αυτό είναι και ένα από τα στοιχεία που έστρεψαν τις υποψίες στους δύο κυβερνήτες, καθώς το αεροπλάνο άλλαξε την πορεία του μετά από την τελευταία επικοινωνία με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας της Κουάλα Λουμπούρ και πριν γίνει η αντίστοιχη επαφή με τους ελεγκτές του Βιετνάμ. «Αυτό είναι το ιδανικό σημείο για να εξαφανιστεί κανείς», λένε οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ανέκριναν και το προσωπικό του εδάφους, ώστε να διαπιστωθεί αν αυτοί γνωρίζουν κάποια λεπτομέρεια που θα μπορούσε να παράσχει πληροφορίες ή ενδείξεις για το Boeing.

Όσο για τις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, τώρα έχουν επικεντρωθεί στο νότιο Ινδικό Ωκεανό. Αλλά όπως αναφέρουν άτομα κοντά στη διαδικασία, η περιοχή αυτή είναι εξαιρετικά δύσκολη για να βρεθεί το Boeing. Όπως εξηγούν, είναι από τις πιο απομονωμένες περιοχές του κόσμου, ενώ είναι μεγάλο και το βάθος του Ωκεανού.

«Στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Αυστραλίας και σχεδόν σε ολόκληρο τον Ινδικό Ωκεανό, δεν υπάρχει σχεδόν καμία κάλυψη ραντάρ», δήλωσε μια αυστραλιανή πηγή της αρχής πολιτικής αεροπορίας, ζητώντας να τηρηθεί ο όρος της ανωνυμίας. «Αν μη τι άλλο είναι πάνω από 100 χιλιόμετρα ανοικτής θάλασσας, χωρίς καμία κάλυψη», συμπλήρωσε.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet