Τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο, μία γυναίκα νεκρή
Κόσμος

Τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο, μία γυναίκα νεκρή

Ο τρόμος χτύπησε το Λονδίνο, ακριβώς έναν χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Αστυνομικός δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι έξω από το Κοινοβούλιο, ενώ ο δράστης δέχθηκε πυρά από την αστυνομία.

Νωρίτερα, όχημα στη Γέφυρα του Oυεστμίνστερ παρέσυρε πεζούς, πριν σταματήσει στο κιγκλίδωμα της Γέφυρας. Δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για δύο διαφορετικά περιστατικά και εξετάζεται το ενδεχόμενο ο οδηγός του οχήματος να ήταν αυτός που μαχαίρωσε τον αστυνομικό.

Γιατρός, τον οποίο επικαλείται το Sky News, κάνει λόγο για μία γυναίκα νεκρή στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, ενώ αναφέρεται και σε άλλους τραυματίες, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Χάος επικρατεί στην περιοχή, συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τους τραυματίες, με ορισμένα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να ξεπερνούν τους 10.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία αντιμετωπίζει τα περιστατικά ως τρομοκρατικό χτύπημα, μέχρι νεωτέρας.

«Ο φερόμενος ως δράστης δέχθηκε πυρά της αστυνομίας κι ένα ασθενοφόρο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο σημείο για να μεταφέρει τα θύματα» είπε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων.

Σκιτσογράφος της Daily Mail είπε ότι είδε έναν μαυροφορεμένο άνδρα να μαχαιρώνει αστυνομικό έξω από το Κοινοβούλιο πριν δεχθεί δύο ή τρεις πυροβολισμούς, καθώς προσπάθησε να μπει μέσα στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Το BBC σημειώνει ότι φέρεται να έχει απαγορευτεί η είσοδος και έξοδος από Κοινοβούλιο. Κλειστός και ο σταθμός του Μετρό στο Ουεστμίνστερ, μετά από εντολή της αστυνομίας. Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τις περιοχές: πλατεία του Κοινοβουλίου, Γουάιτχολ, Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, Γέφυρα Λάμπεθ, Βικτόρια Στριτ μέχρι τη διασταύρωση με Μπροντγουέι και Βικτόρια Εμπάνκμεντ μέχρι τον σταθμό Εμπάνκμεντ. Το London Eye διέκοψε τη λειτουργία του.

Ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού σημειώνει ότι η Τερέζα Μέι είναι ασφαλής, ωστόσο αρνήθηκε να πει πού βρισκόταν η πρωθυπουργός την ώρα της επίθεσης. Ο Guardian αναφέρει ότι η Μέι μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε όχημα κοντά στις πύλες του Κοινοβουλίου.

Η πρόσβαση στο Κοινοβούλιο και τα Ανάκτορα του Ουεστμίνστερ έχει αποκλειστεί και η κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων εκκενώνεται.

Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η αστυνομία κάλεσε το προσωπικό του Κοινοβουλίου να παραμείνει στα γραφεία του. Η δημοσιογράφος του BBC Λόρα Κίνσμπεργκ είπε ότι βουλευτές άκουσαν «τρεις ή τέσσερις πυροβολισμούς».

Στο σημείο βρίσκονται ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες έχουν εισέλθει στο κτήριο του Κοινοβουλίου. Η Αστυνομία αναφέρει ότι το περιστατικό εξετάζεται ως περιστατικό όπου χρησιμοποιήθηκαν όπλα.

Στον λογαριασμό της στο Twitter, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε: «Κληθήκαμε περί τις 14:40 για ένα περιστατικό στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ. Αντιμετωπίζεται ως συμβάν ένοπλης βίας-αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου».

Ανεστάλησαν οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet