Τυνησία: Περισσότεροι από 80 μετανάστες αγνοούνται μετά από ναυάγιο
Κόσμος

Τυνησία: Περισσότεροι από 80 μετανάστες αγνοούνται μετά από ναυάγιο

Περισσότεροι από 80 μετανάστες αγνοούνται μετά τη βύθιση του σκάφους στο οποίο επέβαιναν, στα ανοιχτά της Τυνησίας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των επιζώντων, όπως τις μετέφερε σήμερα η τυνησιακή ακτοφυλακή.

Οι άνδρες του λιμενικού, που ειδοποιήθηκαν από ψαράδες για το ναυάγιο στα ανοιχτά της πόλης Ζαρζίς, διέσωσαν τέσσερις άνδρες, τρεις από το Μαλί και έναν από την Ακτή Ελεφαντοστού. Ο τελευταίος πέθανε σήμερα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί, ενώ ο ένας από τους τρεις Μαλινέζους νοσηλεύεται στην εντατική.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της ακτοφυλακής, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, οι άλλοι δύο διασωθέντες είπαν ότι είχαν αναχωρήσει τη Δευτέρα από τη Ζουάρα της Λιβύης πάνω σε ένα φουσκωτό, στο οποίο επέβαιναν άλλοι 82 άνθρωποι.

Ο Χουσέμ Εντίν Τζεμπάλι, ο εκπρόσωπος της Εθνοφρουράς της Τυνησίας, δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των αγνοούμενων. Επιβεβαίωσε όμως ότι τα σκάφη του λιμενικού εντόπισαν και διέσωσαν τέσσερις ανθρώπους στη θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά του λιμανιού της Ζαρζίς – οι δύο είχαν πέσει στη θάλασσα, ενώ οι άλλοι δύο παρέμεναν πάνω στο μισοβυθισμένο πλοιάριο. Οι δύο από τους διασωθέντες Μαλινέζους είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε ένα κέντρο φιλοξενίας στη Ζαρζίς, όπως είπε ο Μόνγκι Σλιμ, ένα στέλεχος του τοπικού γραφείου της Ερυθράς Ημισελήνου στην πόλη αυτήν.

Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες, που προσπαθούσαν να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν στα χωρικά ύδατα της Τυνησίας. Στα τέλη Μαΐου, 75 μετανάστες, στην πλειονότητά τους από το Μπανγκλαντές, παρέμειναν επί δύο εβδομάδες πάνω σε ένα πλοίο στα ανοιχτά της Ζαρζίς, μέχρι που οι περισσότεροι από αυτούς δέχτηκαν να επαναπατριστούν, με τη μεσολάβηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet