Υπουργός του Τραμπ «βάφτισε» τους σκλάβους ως «μετανάστες»
Κόσμος

Υπουργός του Τραμπ «βάφτισε» τους σκλάβους ως «μετανάστες»

Ο υπουργός Στέγασης και Πολεοδομίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπεν Κάρσον, που είναι ο ίδιος Αφροαμερικανός, προκάλεσε σάλο υποστηρίζοντας -την πρώτη ημέρα ανάληψης καθηκόντων- ότι οι σκλάβοι που μεταφέρθηκαν από την Αφρική ήταν «μετανάστες» οι οποίοι είχαν «ένα όνειρο».

«Αυτό είναι οι Αμερική: μια γη ονείρων και ευκαιριών», δήλωσε ο υπουργός σε ομιλία του ενώπιον του προσωπικού του υπουργείου του, την ημέρα που η κυβέρνηση Τραμπ υιοθέτησε ένα νέο διάταγμα για τη μετανάστευση.

Εν είδει εισαγωγής στην ομιλία του, ο Κάρσον αφηγήθηκε ανέκδοτα από την προηγούμενη σταδιοδρομία του ως νευροχειρουργού και έπλεξε το εγκώμιο των μεταναστών που εργάζονταν πολλές ώρες για να οικοδομήσουν μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά τους.

«Υπήρξαν και άλλοι μετανάστες που ήρθαν εδώ στα αμπάρια δουλεμπορικών πλοίων, εργάσθηκαν ακόμη περισσότερο, ακόμη πιο σκληρά και για λιγότερα», πρόσθεσε ο Κάρσον.

Και ο πρώην νευροχειρουργός συνέχισε: «Αλλά είχαν κι αυτοί ένα όνειρο ότι μια μέρα οι γιοι τους, οι κόρες τους, οι εγγονοί τους, οι εγγονές τους, οι δισέγγονοί τους, οι δισέγγονές τους θα μπορούσαν να βρουν τον πλούτο και την ευτυχία σ’ αυτή τη γη», δήλωσε.

«Μετανάστες;;;», αντέδρασε αμέσως στο Twitter η μεγάλη οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μαύρων, η NAACP.

Τα σχόλια αυτά είναι «τραγικά, σοκαριστικά και απαράδεκτα», ανακοινώθηκε από το Anne Frank Center USA, που κρατάει ζωντανή τη μνήμη της Άννας Φρανκ, της νεαρής εβραίας που έχασε τη ζωή της κατά τον εκτοπισμό της από τους ναζί.

«Όχι, κύριε Κάρσον, οι σκλάβοι δεν μετανάστευσαν στην Αμερική. Τους έφεραν εδώ βίαια, παρά τη θέλησή τους και έζησαν εδώ χωρίς ελευθερία», συνέχισε το κέντρο.

Για τον υπουργό Στέγασης, οι πάρα πολλές αντιδράσεις οργής και οι καταδίκες στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αφορούν «την πιο κυνική ερμηνεία» των λόγων του υπουργού.

«Κανένας δεν πιστεύει ειλικρινά ότι βάζει στο ίδιο επίπεδο τη μετανάστευση και τη δουλεία», δικαιολόγησε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη εξοργιστική δήλωση που κάνει ο δρ Μπεν Κάρσον, πρώην αντίπαλος του Ντόναλντ Τραμπ στις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Το 2013 είχε υποστηρίξει ότι η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας Obamacare ήταν «το χειρότερο πράγμα που συνέβη σ’ αυτή τη χώρα από την εποχή της δουλείας». «Και είναι κατά κάποιον τρόπο δουλεία, επειδή μας υποτάσσει όλους στο κράτος», είχε ισχυριστεί.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet