Φιλιππίνες: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν εξαιτίας του τυφώνα Μέισακ
Κόσμος

Φιλιππίνες: Χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν εξαιτίας του τυφώνα Μέισακ

Περίπου 24.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους στις Φιλιππίνες, καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Μέισακ, ο οποίος πρόκειται να πλήξει την Κυριακή τις βορειοανατολικές ακτές του αρχιπελάγους που γιορτάζει το Πάσχα, ανέφεραν επίσημες πηγές.

«Πρόκειται να απομακρύνουμε τον κόσμο από τα παραλιακά χωριά», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της πολιτικής άμυνας. Η απομάκρυνση, πρόσθεσε, αφορά συνολικά 24.000 ανθρώπους στην επαρχία Ορόρα, την οποία προβλέπεται ότι θα πλήξει αύριο ο τυφώνας.

Αναμένονται καταρρακτώδεις βροχές, ξαφνικές πλημμύρες και κατολισθήσεις, παρόλο που ο Μέισακ έχει χάσει λίγη από τη δύναμή του και συνοδεύεται τώρα από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 160 χλμ/ώρα.

Η ένταση του τυφώνα, ο οποίος έρχεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αναμένεται ότι θα μειωθεί περαιτέρω καθώς θα διασχίζει αύριο το Λουζόν, το κύριο νησί των Φιλιππίνων, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Αλκαζάρ Ορέλιο, ο οποίος προβλέπει πάντως κύματα ύψους δύο μέτρων.

Ο Μέισακ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστονΤουλάχιστον  πέντε ανθρώπων και κατέστησε άστεγους χιλιάδες ανθρώπους κατά το πέρασμά του από τη Μικρονησία στον δυτικό Ειρηνικό ωκεανό.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet