Φορτηγό σκόρπισε τον τρόμο στη Στοκχόλμη, τρεις νεκροί
Κόσμος

Φορτηγό σκόρπισε τον τρόμο στη Στοκχόλμη, τρεις νεκροί

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν όταν φορτηγό έπεσε σε εμπορικό κατάστημα σε κεντρικό δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΤΤ, επικαλούμενο την αστυνομία.

«Η Σουηδία δέχθηκε επίθεση, όλα δείχνουν τρομοκρατικό χτύπημα» δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει τρεις θανάτους. Η Deutsche Welle αναφέρει ότι οκτώ άτομα έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Η εταιρεία στην οποία ανήκει το φορτηγό -μία μπυραρία- ανακοίνωσε ότι ένας άνδρας έκλεψε το συγκεκριμένο φορτηγό το πρωί της Παρασκευής: πήδηξε στην καμπίνα του φορτηγού και έφυγε.

Προειδοποίηση προς τους πολίτες να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης, εξέδωσε η αστυνομία. Έκλεισε το μετρό και οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού.

Ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός SVT μεταδίδει ότι η αστυνομία το αντιμετωπίζει ως πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

To περιστατικό σημειώθηκε στο Ντροτνινγκάταν, μεγάλο εμπορικό δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έλαβε πληροφορίες για πυροβολισμούς, τις οποίες δεν έχει επιβεβαιώσει. Δημοσιογράφος που βρισκόταν στο σημείο είπε ότι όταν το φορτηγό έπεσε στο πλήθος, ένας άνδρας ξέφυγε, κρατώντας ένα όπλο.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός είπε ότι ένας άνθρωπος συνελήφθη, ωστόσο η αστυνομία δηλώνει ότι δεν έχουν υπάρξει συλλήψεις για το περιστατικό.

Εικόνες δείχνουν εκατοντάδες ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι από την περιοχή. Τα γραφεία της κυβέρνησης έκλεισαν και οι υπουργοί είναι ασφαλείς, σημειώνει πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο SVT ότι είδε το φορτηγό να πέφτει στο κατάστημα. «Έριξε κάτω οκτώ άτομα εκεί και είδα τέσσερις σορούς λίγο μακρύτερα. Μία γυναίκα με ένα μικρό παιδί παρέλυσε εντελώς και απλώς στεκόταν ακίνητη. Την άρπαξα, μαζί με μια άλλη γυναίκα και μας πέταξα όλους σε μία σκάλα» είπε.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet