Φρ. Ολάντ: “Θα προστατεύσουμε όλες τις θρησκείες”
Κόσμος

Φρ. Ολάντ: “Θα προστατεύσουμε όλες τις θρησκείες”

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ δεσμεύθηκε ότι η χώρα του θα προστατέψει όλες τις θρησκείες και τους πιστούς τους, τονίζοντας ότι οι μουσουλμάνοι είναι τα βασικά θύματα του φανατισμού και των φορέων του.

Μιλώντας στο Ινστιτούτο του Αραβικού Κόσμου, τόνισε ότι το Ισλάμ είναι συμβατό με τη δημοκρατία και ευχαρίστησε τους Άραβες για την αλληλεγγύη που έδειξαν στη Γαλλία, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Σε τρεις επιθέσεις, με πρώτη και κύρια εκείνη στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, έχασαν τη ζωή τους συνολικά 17 άνθρωποι.

Οι κηδείες πέντε θυμάτων των επιθέσεων θα διεξαχθούν αργότερα εντός της ημέρας.

Μεταξύ αυτών που θα κηδευθούν είναι δύο εκ των πλέον γνωστών σκιτσογράφων της εφημερίδας, οι Μπερνάρ Βερλάκ, γνωστός ως Τινιούς και ο Ζορζ Βολίνσκι.

«Υποχρέωση η προστασία»

Μιλώντας την Πέμπτη το πρωί, ο κ. Ολάντ τόνισε ότι οι Γάλλοι ενώθηκαν απέναντι στον τρόμο.

«Οι Γάλλοι μουσουλμάνοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους Γάλλους. Έχουμε υποχρέωση να τους προστατεύσουμε», σημείωσε.

«Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά και σε τόπους λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και συναγωγές. Αντιμουσουλμανικές και αντισημιτικές πράξεις πρέπει να καταδικάζονται και να τιμωρούνται», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι το ριζοσπαστικό Ισλάμ τρέφεται από τις αντιθέσεις, τη φτώχεια, τις ανισότητες και τις διαμάχες, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι μουσουλμάνοι είναι τα πρώτα θύματα του φανατισμού, του φονταμενταλισμού και της έλλειψης ανεκτικότητας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet