Χάος στην Ευρώπη προβλέπει το Economist
Κόσμος

Χάος στην Ευρώπη προβλέπει το Economist

Το βρετανικό περιοδικό «Economist» σε άρθρο του με τίτλο: «Η Ευρώπη προσέρχεται στις κάλπες» προβλέπει ότι μετά τις ευρωεκλογές θα ακολουθήσει το απόλυτο χάος στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το έγκυρο περιοδικό αναφέρεται στην οργή των πολιτών της Ευρώπης οι οποίοι, μετά από πέντε χρόνια κακής διαχείρισης της κρίσης, αναμένεται να τιμωρήσουν πολύ αυστηρά τους ηγέτες τους δίνοντας την ψήφο τους σε ακραία λαο λαϊκίστικα κόμματα, τα οποία αναμένεται να έχουν πολύ μεγαλύτερα από τα σημερινά ποσοστά στην νέα Ευρωβουλή.

Το εξώφυλλο του περιοδικού EconomistΣτο άρθρο αναφέρεται έλλειψη δημοκρατίας στην Κομισιόν και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, οι συνεδριάσεις των οποίων γίνονται κεκλεισμένων των θυρών και υποστηρίζει ότι ο δρόμος για να επιστρέψει η Ευρωπαϊκή Ενωση στη δημοκρατική νομιμοποίηση μπορεί να βρεθεί μόνο μέσω των εθνικών κοινοβουλίων, καταθέτοντας για ακόμη μία φορά την αγγλοσαξωνική άποψη, η οποία κρατάει τη Βρετανία εκτός Ευρωζώνης. Το αποτέλεσμα της 25 Μαΐου στα 28 κράτη-μέλη θα δώσει μια σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα.

Ο δημοσιογράφος του άρθρου προβλέπει επίσης μεγάλα ποσοστά αποχής στις ευρωεκλογές, καθώς υποστηρίζει ότι οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τα ευρωπαϊκά όργανα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: «Μπορεί η τελευταία κρίση να ξεπερνιέται, αλλά το χτύπημα που έχει δεχθεί η Ευρώπη ίσως να είναι ανεπανόρθωτο. Εάν συνεχιστεί η άνοδος του λαϊκισμού κάποιο από τα μέλη της Ευρωζώνης μπορεί να εκλέξει εθνική κυβέρνηση που θα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα κάτι που θα πυροδοτήσει εκ νέου την ευρωπαϊκή κρίση και οι πολιτικές αναταράξεις θα είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπιστούν από ότι οι οικονομικές».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet