Χονγκ Κονγκ: Νέες βίαιες διαδηλώσεις – Τραυματίστηκε σοβαρά 14χρονος
Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Νέες βίαιες διαδηλώσεις – Τραυματίστηκε σοβαρά 14χρονος

Νέες βίαιες διαδηλώσεις και συγκρούσεις με την αστυνομία σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Χονγκ Κονγκ, με έναν 14χρονο να τραυματίζεται σοβαρά από πυρά αστυνομικών.

Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας στην ημιαυτόνομη περιοχή της Κίνας ξέσπασαν όταν οι αρχές επικαλέστηκαν έναν πολύ παλιό νόμο περί έκτακτης ανάγκης για να απαγορεύσουν στους διαδηλωτές να φορούν μάσκες κατά τις κινητοποιήσεις τους.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος, ενώ διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς, έκαψαν την σημαία της Κίνας και βανδάλισαν σταθμούς του μετρό και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, ένας 14χρονος στην Γιουέν Λονγκ δέχθηκε πυρά από αστυνομικούς. Ο νεαρός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο αστυνομικός βρισκόταν σε αυτοάμυνα, καθώς ένας διαδηλωτής του πέταξε μια βόμβα μολότοφ.

Εν τω μεταξύ, τα μέσα μαζικής μεταφοράς του Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένης της σιδηροδρομικής γραμμής που εξυπηρετεί το διεθνές αεροδρόμιο, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Σάββατο, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Hong Kong MTR, που διαχειρίζεται τις δημόσιες συγκοινωνίες, προσθέτοντας πως η κατάσταση θα επανεξεταστεί μέσα στην ημέρα.

«Έπειτα από τα βίαια περιστατικά σε αρκετές περιοχές του Χονγκ Κονγκ, το προσωπικό συντήρησης πρέπει να διασφαλίσει τη δική του ασφάλεια, πριν μπορέσει να επισκεφτεί κατεστραμμένους σταθμούς για να επιθεωρήσει και να αξιολογήσει την έκταση της ζημιάς στους σταθμούς μας και να προχωρήσει σε εργασίες επισκευής», ανέφερε η MTR.

Το Χονγκ Κονγκ αντιμετωπίζει από τον Ιούνιο την χειρότερη πολιτική κρίση στην ιστορία του από τη μεταβίβαση της κυριαρχίας του από τη Βρετανία στο Πεκίνο το 1997, με σχεδόν καθημερινές διαδηλώσεις και ολοένα και πιο βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της τάξης και σε διαδηλωτές που φορούν μάσκες.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet