Χονγκ-Κονγκ: Νέο κύμα διαδηλώσεων με αίτημα να παραιτηθεί η αρχηγός της κυβέρνησης
Κόσμος

Χονγκ-Κονγκ: Νέο κύμα διαδηλώσεων με αίτημα να παραιτηθεί η αρχηγός της κυβέρνησης

Για νέο κύμα διαδηλώσεων προετοιμάζεται το Χονγκ-Κονγκ, με τους διοργανωτές να εμμένουν στις θέσεις τους παρότι η επικεφαλής της κυβέρνησης, Κάρι Λαμ, ανέστειλε τη διαδικασία υιοθέτησης του επίμαχου νομοσχεδίου για τις εκδόσεις καταζητούμενων στην Κίνα, ένα νομοσχέδιο που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις  στην ημιαυτόνομη πόλη των τελευταίων δεκαετιών.

Οι διοργανωτές κάλεσαν τους διαδηλωτές να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα. Στις διαδηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας είχαν συμμετάσχει περισσότεροι από ένα εκατ. πολίτες, ενώ είχαν προκληθεί και επεισόδια. Παρά την αναδίπλωση της Κάρι Λαμ, οι διαδηλωτές ζητούν τώρα την παραίτησή της.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές αναμένεται να βγουν σήμερα στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ για να ζητήσουν την παραίτηση της επικεφαλής της κυβέρνησης της πόλης, μια ημέρα αφότου εκείνη ανέστειλε τη διαδικασία για την υιοθέτηση ενός νομοσχεδίου περί έκδοσης υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, έπειτα από τις πιο βίαιες διαμαρτυρίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο έδαφος αυτό εδώ και δεκαετίες.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ ανέστειλε επ’ αόριστον τη διαδικασία υιοθέτησης του νομοσχεδίου που θα έστελνε ανθρώπους να δικαστούν στην Κίνα, εκφράζοντας τη «βαθιά θλίψη» της.

Η μεταστροφή αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές πολιτικές υποχωρήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ από το 1997 που η Βρετανία επέστρεψε το έδαφος αυτό στην Κίνα, ενώ έθεσε υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της Λαμ να συνεχίσει να ηγείται της πόλης.

Οργανωτές των σημερινών διαδηλώσεων είπαν πως ελπίζουν να συγκεντρωθούν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, αριθμός ανάλογος με αυτόν που είχαν ανακοινώσει για τη διαδήλωση της περασμένης Κυριακής κατά του νομοσχεδίου. Η αστυνομία είχε κάνει τότε λόγο για 240.000 διαδηλωτές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet