Χονγκ Κονγκ: Σάλος μετά τη βίαιη σύλληψη 12χρονης μαθήτριας
Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Σάλος μετά τη βίαιη σύλληψη 12χρονης μαθήτριας

Οργή έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τη βίαιη σύλληψη μίας 12χρονης μαθήτριας στο Χονγκ Κονγκ κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 6/9 και σύμφωνα με την οικογένεια του κοριτσιού, η 12χρονη είχε βγει προκειμένου ν’ αγοράσει μπογιές για το σχολείο και τρόμαξε όταν ήρθε αντιμέτωπη με τους αστυνομικούς.

Στο βίντεο διακρίνονται δύο αστυνομικοί να πλησιάζουν ένα νεαρό κορίτσι και να του λένε να περιμένει, τότε αυτό αρχίζει να τρέχει και ένας εξ αυτών τη ρίχνει βίαια στο έδαφος.

«Οι δρόμοι είχαν κλείσει από την αστυνομία και έπρεπε να πάμε πίσω για να συναντήσουμε την οικογένεια μας, αλλά ξαφνικά η αστυνομία ήρθε προς το μέρος μας. Τρόμαξα. Μας είπαν να περιμένουμε, όμως τρόμαξα και άρχισα να τρέχω», δήλωσε η μαθήτρια στο i-Cable news.

Ο αδερφός της, που ήταν επίσης παρόν στο συμβάν, προσέθεσε «απλά περπατούσαμε, οπότε δεν υπήρχε κάποιος λόγος για την αστυνομία να έρθει προς το μέρος μας».

Η μητέρα τους ανέφερε ότι είχε βγει για ν’ αγοράσει λαχανικά, αλλά επέστρεψε σπίτι, ενώ τα παιδιά έμειναν έξω προκειμένου ν’ αγοράσουν μπογιές. Δήλωσε ότι είναι πολύ θυμωμένη από τη συμπεριφορά της αστυνομίας.

Η αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι σταμάτησε στο Μονγκ Κοκ διαδηλωτές που αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις υποδείξεις για να ν’ αποχωρήσουν. Όπως αναφέρει, οι αστυνομικοί ήθελαν να «σταματήσουν και να ψάξουν» το κορίτσι, αλλά ξαφνικά έτρεξε μακριά με «ύποπτο τρόπο», τότε οι αστυνομικοί την κυνήγησαν και την ακινητοποίησαν, χρησιμοποιώντας «την ελάχιστη δυνατή βία».

Ακόμα, όπως προσθέτει στην ανακοίνωση, μετά από έρευνα είναι πεπεισμένη ότι η μαθήτρια, μαζί με άλλους διαδηλωτές που βρίσκονταν στο σημείο, «συμμετείχαν σε απαγορευμένη συγκέντρωση που αντιτίθενται στα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, και θα υπάρξουν κυρώσεις».

Επίσης εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι ανήλικοι «συμμετέχουν σε παράνομες συγκεντρώσεις που θέτουν σε κίνδυνο την προσωπική τους υγεία» και εύχεται ν’ αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα συμβάντα για να παραμείνουν ασφαλείς.

Το κορίτσι όπως και ο αδερφός της μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα και δέχθηκαν ποινές για παραβίαση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Την Κυριακή συνελήφθηκαν περίπου 300 άτομα για τη συμμετοχή σε παράνομη αντικυβερνητική διαδήλωση μετά την απόφαση της κυβέρνησης ν’ αναβάλλει για έναν χρόνο τις εκλογές, εξαιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, με τους διαδηλωτές να υποστηρίζουν ότι αυτό είναι το πρόσχημα για να μην αφήσουν τον κόσμο να ψηφίσει.

Πηγή: BBC/reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet