Χωρίς τέλος το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας
Κόσμος

Χωρίς τέλος το μακελειό στη Λωρίδα της Γάζας

Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα, μία μέρα μετά το μακελειό στην αγορά της Σετζάγια με 17 Παλαιστίνιους νεκρούς και στο σχολείο του ΟΗΕ στη Τζαμπαλίγια, όπου σκοτώθηκαν άλλοι 16 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας, τα νέα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας στοίχισαν τη ζωή σε άλλους 10 Παλαιστίνιους μέχρι στιγμής σήμερα, αυξάνοντας στους 1.374 τον αριθμό των νεκρών στον θύλακα σε 24 ημέρες εχθροπραξιών.

Αεροπορικές επιδρομές είχαν αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχουν οι ισλαμιστές της Χαμάς, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας Άσραφ αλ Κούντρα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους μία γυναίκα, σκοτώθηκαν σε επιδρομές στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ έξι Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένης ακόμη μιας γυναίκας, σκοτώθηκαν σε πλήγματα στη Χαν Γιούνες.

Τρεις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος, υπέκυψαν εξάλλου στα τραύματα που είχαν υποστεί τις προηγούμενες ημέρες, πρόσθεσε ο Κούντρα.

Εξάλλου 15 Παλαιστίνιοι οι οποίοι είχαν προσφύγει σε ένα σχολείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας τραυματίστηκαν σε επίθεση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, σε ένα τέμενος που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.

Γάζα: Κατακραυγή για την επίθεση σε σχολείο του ΟΗΕ

Η επιχείρηση του ισραηλινού στρατού, με ονομασία «Προστατευμένη Παρυφή», άρχισε με αεροπορικές επιδρομές και κλιμακώθηκε με μια χερσαία επιχείρηση, που έχει διακηρυγμένο στόχο να σταματήσει η εκτόξευση ρουκετών και να καταστραφούν οι υπόγειες στοές στη Γάζα, τις οποίες χρησιμοποιεί η Χαμάς για να μεταφέρει λαθραία διάφορα είδη και να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ.

Συνολικά 1.374 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, περιλαμβανομένων 250 και πλέον, παιδιών σύμφωνα με την UNICEF, έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη των επιχειρήσεων και κάπου 7.700 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε ο Κούντρα μετά το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον Κούντρα, τα παιδιά που έχουν σκοτωθεί είναι 315, δηλαδή σχεδόν το 40% των νεκρών, οι γυναίκες 166 και οι ηλικιωμένοι 58.

Γάζα: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα, το Ισραήλ επιστρατεύει 16.000 εφέδρους

Στην ισραηλινή πλευρά, έχουν σκοτωθεί 56 ισραηλινοί στρατιωτικοί μετά την έναρξη της χερσαίας εισβολής την 17η Ιουλίου, ενώ οι ρίψεις παλαιστινιακών ρουκετών στο ισραηλινό έδαφος έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τρεις αμάχους, δύο Ισραηλινούς κι έναν Ταϊλανδό εργάτη.

Εξάλλου δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης το Ισραήλ κινητοποίησε σήμερα άλλους 16.000 εφέδρους, αυξάνοντας το σύνολο των ανδρών που έχουν επιστρατευθεί στους 86.000. Οι έφεδροι αυτοί θα ενισχύσουν και θα αντικαταστήσουν εκείνους οι οποίοι επιχειρούν αυτή τη στιγμή στη Γάζα.

Παράλληλλα, το συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης διέταξε τον στρατό να επεκτείνει περαιτέρω τις επιχειρήσεις του, σύμφωνα με την ισραηλινή δημόσια ραδιοφωνία.

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, σε πλήρη σύνθεση, θα πραγματοποιήσει αργότερα εντός της ημέρας ειδική συνεδρίαση για να συζητήσει την πορεία και το μέλλον της επιχείρησης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet