Ψηφιακό το γαλλικό Δημόσιο μέχρι το 2022
Κόσμος

Ψηφιακό το γαλλικό Δημόσιο μέχρι το 2022

Ψηφιακό το γαλλικό Δημόσιο μέχρι το 2022. Διαδικτυακά θα μπορούν να συμπληρώνουν το 100% των δημόσιων εγγράφων τους οι Γάλλοι έως το συγκεκριμένο έτος, σύμφωνα με το σχέδιο-εξπρές που δρομολογεί ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν για ψηφιοποίηση του Δημοσίου.

Σε μια προσπάθεια να εκσυγχρονίσει τις δημόσιες υπηρεσίες, μειώνοντας παράλληλα τις δαπάνες κατά 60 δισ. ευρώ εντός της θητείας του, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα εκπαιδεύσει τους δημόσιους υπαλλήλους για να ενεργούν ως σύμβουλοι, παρά να συμπληρώνουν έντυπα. Παράλληλα, από τις 31 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, όλες οι γαλλικές εταιρείες θα μπορούν να υποβάλλουν προσφορές ηλεκτρονικά στους κυβερνητικούς διαγωνισμούς.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να θίξουμε ορισμένες ευαισθησίες, ορισμένες καταστάσεις στις οποίες έχουμε συνηθίσει», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ. «Όμως δεν μπορείς να διορθώσεις μια χώρα, δεν μπορείς να σκοπεύεις ψηλά, χωρίς να έχεις συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να ταρακουνήσεις και κάποιες φορές να αλλάξεις μερικές απ’ αυτές τις καταστάσεις», συμπλήρωσε.

Η φιλοσοφία πίσω από το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να ψηφιοποιηθούν οι περισσότερες τεχνικές και επαναλαμβανόμενες εργασίες στα διάφορα επίπεδα της γραφειοκρατίας, δήλωσε ο Φιλίπ.

Ο υπουργός Προϋπολογισμού, Ζεράλ Νταρμανέν, δήλωσε ότι μπορεί να εξετασθεί ένα πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης εργαζομένων από το Δημόσιο, ενώ ο Φιλίπ δήλωσε ότι περισσότεροι εργαζόμενοι θα προσλαμβάνονται με ιδιωτικά συμβόλαια, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων καριέρας. Η νομοθεσία για τις αλλαγές θα είναι έτοιμη μέχρι την αρχή της ερχόμενης χρονιάς, έπειτα από διαβούλευση με τα συνδικάτα του δημοσίου τομέα, δήλωσε ο Φιλίπ.

Ο Μακρόν είχε δηλώσει κατά την προεκλογική εκστρατεία του ότι έχει στόχο να μειώσει τον αριθμό των κυβερνητικών υπαλλήλων κατά 120.000 μέσα σε πέντε χρόνια, 50.000 εκ των οποίων από τις υπηρεσίες της κεντρικής κυβέρνησης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet