«Ψυχρή» υποδοχή από την Ε.Ε. στις προτάσεις Μέι για τους Ευρωπαίους πολίτες
Κόσμος

«Ψυχρή» υποδοχή από την Ε.Ε. στις προτάσεις Μέι για τους Ευρωπαίους πολίτες

«Ψυχρή» υποδοχή επιφύλαξε ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, στις προτάσεις της Βρετανίας για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που ζουν στη χώρα μετά το Brexit.

Ο Μπαρνιέ σημείωσε ότι οι Βρυξέλλες θέλουν οι Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στη Βρετανία να έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά που ορίζουν οι ευρωπαϊκοί κανόνες.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Μπαρνιέ έγραψε: «Στόχος της Ε.Ε. για τα δικαιώματα των πολιτών: ίδιου βαθμού προστασία όπως με την νομοθεσία της ΕΕ. Χρειάζεται μεγαλύτερη φιλοδοξία, καθαρή στάση και εγγυήσεις από τη σημερινή θέση της Βρετανίας».

Νωρίτερα τη Δευτέρα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, είπε ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες που ζουν στην Ε.Ε. θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα και μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. το 2019.

Αναφερόμενη στα σχέδια της κυβέρνησης για τους Ευρωπαίους μετανάστες, είπε ότι όσοι βρίσκονται νόμιμα στη Βρετανία πριν από μία συγκεκριμένη ημερομηνία -η οποία θα καθοριστεί στις μελλοντικές συνομιλίες Λονδίνου – Βρυξελλών- θα μπορούν να παραμείνουν στη χώρα και να καταθέσουν αίτημα για μόνιμη παραμονή στη χώρα.

Το υπουργείο Εσωτερικών σημείωσε σε έγγραφό του ότι μετά το Brexit οι πολίτες της Ε.Ε. που ζουν στη χώρα θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση για να λάβουν ειδική ταυτότητα.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet