Επικίνδυνα ψυχροπολεμικά παιχνίδια ΗΠΑ – Ρωσίας στη Μεσόγειο
Κόσμος

Επικίνδυνα ψυχροπολεμικά παιχνίδια ΗΠΑ – Ρωσίας στη Μεσόγειο

Ρωσικό πολεμικό πλοίο πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κοντά σε πλοίο του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για το δεύτερο ψυχροπολεμικού τύπου περιστατικό, μέσα σε διάστημα εβδομάδων, αναφέρουν οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ρωσική φρεγάτα «Yaroslav Mudry» πλησίασε σε μικρή απόσταση το πλοίο κατευθυνόμενων πυραύλων «USS San Jacinto» στις 30 Ιουνίου και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, σύμφωνα με τη διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων Ευρώπης (U.S.EUCOM).

Το αμερικανικό πλοίο δεν απειλήθηκε από τους ελιγμούς της ρωσικής φρεγάτας, ενώ διατήρησε σταθερή την πορεία του και την ταχύτητά του, αναφέρει η ανακοίνωση, τονίζοντας ότι οι ελιγμοί του ρωσικού πλοίου, θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας.

Πριν από λίγες ημέρες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αμερικανικό καταδρομικό προσέγγισε επικίνδυνα στις 17 Ιουνίου ρωσική φρεγάτα στην ανατολική Μεσόγειο και κατήγγειλε ότι αυτό αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανόνων αποφυγής συγκρούσεων στη θάλασσα. Για «μη ασφαλή» ναυτική επιχείρηση κατηγόρησε τη Ρωσία η Ουάσινγκτον.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet