Λουιζιάνα: Οργή για θάνατο Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικών
Κόσμος

Λουιζιάνα: Οργή για θάνατο Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικών

Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχει προκαλέσει στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ νέο περιστατικό θανάσιμου πυροβολισμού Αφροαμερικανού από αστυνομικούς.

Η μοιραία συνάντηση του υπόπτου, του Άλτον Στέρλινγκ, με την αστυνομία στο Μπατόν Ρουζ καταγράφηκε σε βίντεο που έχει διαδοθεί στο Διαδίκτυο.

Η αστυνομία εξετάζει τις συνθήκες του πυροβολισμού.

Το περιστατικό εμπλέκει δύο λευκούς αστυνομικούς και τον 37χρονο Άλτον Στέρλινγκ και σημειώθηκε τη νύχτα Δευτέρας προς Τρίτη έξω από παντοπωλείο. Οι αστυνομικοί κλήθηκαν από πολίτη που υποστήριξε ότι ένας άνδρας, που πουλούσε CD έξω από το κατάστημα, τον είχε απειλήσει με όπλο.

Οι δύο αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, ενεπλάκησαν με τον ύποπτο και κατέληξαν να τον πυροβολούν θανάσιμα. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι δύο αστυνομικοί «τέθηκαν κατά τη συνήθη διαδικασία σε άδεια» προσωρινά.

Η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες μέχρι να ολοκληρώσει την έρευνα. Ωστόσο, το βίντεο από το περιστατικό, που άρχισε να διαδίδεται μέσα σε μερικές ώρες, προκάλεσε την επόμενη ημέρα συγκεντρώσεις, τόσο στο Μπατόν Ρουζ όσο και αλλού, με συνθήματα εναντίον της αστυνομίας βίας.

Το βίντεο ξεκινά όταν οι δύο αστυνομικοί πλησιάζουν τον Στέρλινγκ. Ακούγεται δύο φορές ένας δυνατός ήχος που μοιάζει να προέρχεται από όπλο ακινητοποίησης που δεν χρησιμοποιεί σφαίρες (stun gun) και οι αστυνομικοί να φωνάζουν στον Στέρλινγκ να πέσει κάτω.

Ο Στέρλινγκ, αρκετά μεγαλόσωμος, μένει όρθιος μέχρι που οι δύο αστυνομικοί τον ρίχνουν στο έδαφος. Κάποιος φωνάζει σε κάποια στιγμή τη φράση «έχει όπλο» και τότε και οι δύο αστυνομικοί βγάζουν από τις θήκες τα όπλα τους. Ο ίδιος ο Στέρλινγκ μοιάζει εκείνη την ώρα να μην κινείται. Οι δύο αστυνομικοί φωνάζουν μεταξύ τους μέχρι που ακούγονται δύο πυροβολισμοί και το βίντεο σταματά.

Το βίντεο που τράβηξε παριστάμενος (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ):

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet