Σε κατάσταση σοκ οι ΗΠΑ για την εκτέλεση αστυνομικών
Κόσμος

Σε κατάσταση σοκ οι ΗΠΑ για την εκτέλεση αστυνομικών

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι ΗΠΑ, ενώ η οργή για τη ρατσιστική αστυνομική βία μοιάζει πλέον να έχει βγει εκτός ελέγχου.

Οι νεκροί αστυνομικοί στο Ντάλας είναι πέντε, ενώ άλλοι επτά τραυματίστηκαν.

Νεκρός είναι ο ύποπτος που βρισκόταν αποκλεισμένος σε γκαράζ, ο οποίος φέρεται να έχει αναγνωριστεί. Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ πρόκειται για τον 25χρονο Μάικα Τζόνσον.

Πηγή της κυβέρνησης είπε στο πρακτορείο «Reuters» ότι ο ύποπτος ήταν μέλος του σώματος εφέδρων του αμερικανικού στρατού. Ήθελε να σκοτώσει λευκούς, ιδίως αστυνομικούς, δήλωσε, νωρίτερα, εκπρόσωπος των Αρχών.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι αρμόδιοι διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για σχέσεις του δράστη με τη διεθνή τρομοκρατία. Ο δράστης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είχε τοποθετήσει εκρηκτικά στο γκαράζ, τελικά έχασε τη ζωή του από τα εκρηκτικά που χρησιμοποίησε η Αστυνομία με ρομπότ. «Είπε στους αστυνομικούς ότι έδρασε μόνος και ότι ήταν εξοργισμένος από την αστυνομική βία κατά των μαύρων» είπε ο επικεφαλής της Αστυνομίας, Ντέιβιντ Μπράουν.

Οι έρευνες για την ανεύρεση εκρηκτικών στην περιοχή συνεχίζονται και πολλοί δρόμοι στο κέντρο του Ντάλας είναι κλειστοί.

Η Χίλαρι Κλίντον και ο Ντόναλντ Τραμπ ματαίωσαν τις προεκλογικές συναντήσεις τους μετά την τραγωδία στο Ντάλας.

Η Χίλαρι Κλίντον επρόκειτο να μεταβεί στην Πενσιλβάνια, μαζί με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσης τη ματαίωση της προγραμματισμένης επίσκεψής του στο Μαϊάμι.

To κανάλι KDFW μετέδωσε εικόνες που φέρονται να δείχνουν την ανταλλαγή πυρών ενός από τους δράστες με την αστυνομία:

https://youtu.be/-23nlUpUte0

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet