Δεκάδες τραυματίες στη Νίκαια δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή
Κόσμος

Δεκάδες τραυματίες στη Νίκαια δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή

Ογδόντα τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στην «εμπόλεμη ζώνη» της Νίκαιας τη νύχτα της 14ης Ιουλίου, 202 είναι οι τραυματίες -εκ των οποίων 25 βρίσκονται σε υποστήριξη της ζωής και 52 σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται δέκα παιδιά και έφηβοι…

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει επί του παρόντος την ευθύνη, αλλά η επίθεση φέρει τα χαρακτηριστικά τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολίν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο ίδιος γνωστοποίησε τον μέχρι στιγμής απολογισμό του τρίτου εφιάλτη που χτυπά τη Γαλλία μέσα σε 1,5 χρόνο και επιβεβαίωσε την ταυτότητα του δράστη: Πρόκειται για τον Τυνησιακής καταγωγής Μοχάμεντ Λαουίζ Μπουλέλ, ηλικίας 31 ετών, διαζευγμένος και πατέρας τριών παιδιών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν ο δράστης ενήργησε μόνος ή είχε συνεργούς και διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με τον Φρανσουά Μολίν.

Ο ίδιος επισήμανε πως δεν έχει υπάρξει επί του παρόντος ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, όμως φέρει τα «σημάδια τζιχαντιστικής τρομοκρατίας».

«Έχει χαρακτηριστικά γνωρίσματα χτυπήματος τρομοκρατικής οργάνωσης και συμβαδίζει με μεγάλη ακρίβεια στις προτροπές που οι [τζιχαντιστές] απευθύνουν σε μόνιμη βάση για τη διάπραξη δολοφονιών» δήλωσε ο Μολίν.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet