Βίντεο της Μπόκο Χαράμ με τις απαχθείσες μαθήτριες
Κόσμος

Βίντεο της Μπόκο Χαράμ με τις απαχθείσες μαθήτριες

Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ που δρα στη Νιγηρία δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο φέρονται να εμφανίζονται δεκάδες από τις μαθήτριες που έπεσαν θύματα απαγωγής πριν από δύο χρόνια. Σύμφωνα μάλιστα με όσα ακούγονται στο βίντεο, «μερικές» άλλες μαθήτριες σκοτώθηκαν στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Περισσότερες από 200 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από το Σίμποκ το 2014 παραμένουν αγνοούμενες, ενώ δεκάδες κατόρθωσαν να διαφύγουν.

Οι αρχές της Νιγηρίας ανακοίνωσαν τον Μάιο ότι είχε εντοπιστεί μία από τις μαθήτριες, οπότε ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι έδωσε εντολή για τη διάσωση και των υπολοίπων.

https://youtu.be/ozAG1ZalRpU

Στο βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας μασκοφόρος άντρας στέκεται πίσω από δεκάδες κορίτσια. «Μερικά από τα κορίτσια, περίπου σαράντα, με τη θέληση του Θεού έχουν παντρευτεί, αλλά μερικά έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα των βομβαρδισμών των απίστων» ισχυρίζεται.

Μία από τις μαθήτριες, η οποία έχει καλυμμένο το πρόσωπο αλλά δηλώνει το όνομα Μαίνα Γιακούμπου, λέει ότι είναι από το Σίμποκ.

«Αυτό που θέλω να πω στους γονείς μου και στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, είναι ότι η κυβέρνηση θα πρέπει ν; απελευθερώσει τα μέλη της Μπόκο Χαράμ που έχουν συλληφθεί. Έτσι, θα μπορέσουμε κι εμείς να απελευθερωθούμε» λέει η μαθήτρια.

«Μερικά κορίτσια έχουν σκοτωθεί από τις αεροπορικές επιδρομές» πρόσθεσε.

Στο τέλος του βίντεο μπορεί κανείς να δει μη ταυτοποιημένες σορούς καταγής.

Ο υπουργός Πληροφόρησης Λάι Μοχάμεντ ανέφερε ότι η κυβέρνηση «έχει ως άμεση προτεραιότητα» να απελευθερώσει τα κορίτσια.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που επικοινώνησαν μαζί μας, θέλουμε όμως να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι εκείνοι με τους οποίους είμαστε σε επαφή είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι είναι» είπε.

Εκπρόσωπος του στρατού Ράμπε Αμπουμπάκαρ φέρεται να δήλωσε στο PR Nigeria, μια επίσημη κυβερνητική υπηρεσία, ότι ο στρατός αμφισβητεί τους ισχυρισμούς ότι η Πολεμική Αεροπορία σκότωσε τα κορίτσια. «Παρόλα αυτά μελετάμε το βίντεο για να εξετάσουμε αν τα θύματα πέθαναν από άλλες αιτίες πέρα από τους ισχυρισμούς για αεροπορικές επιδρομές» είπε.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet