Μαίνεται η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους
Κόσμος

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Καλιφόρνια, χιλιάδες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Τεράστια είναι η κινητοποίηση των Αρχών στην Καλιφόρνια για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που μαίνεται από την Τρίτη.

Η πυρκαγιά, στην οποία έχει δοθεί η ονομασία Blue Cut Fire, επεκτάθηκε ραγδαία κατακαίγοντας 103.700 στρέμματα.

Μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, οι πυροσβέστες είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες γύρω από μόλις το 4% της πυρκαγιάς.

«Στα 40 χρόνια που δίνω μάχη με τη φωτιά, ουδέποτε είδα τόσο ακραία συμπεριφορά της φωτιάς όσο χθες» δήλωσε ο Μάικλ Βακόσκι, επικεφαλής των επιχειρήσεων πυρόσβεσης.

Μετεωρολόγοι έχουν δηλώσει ότι η Νότια Καλιφόρνια αντιμετωπίζει απειλή μεγάλων πυρκαγιών μέχρι τον Δεκέμβριο, εξαιτίας της ξηρασίας και της ζέστης.

Η πυρκαγιά Blue Cut, που πήρε το όνομά της από ένα στενό φαράγγι βόρεια του Σαν Μπερναρντίνο από όπου ξεκίνησε, απειλεί την πόλη Ράιτγουντ κοντά σε χιονοδρομικό κέντρο, καθώς και άλλες κοινότητες σε μια εν μέρει αγροτική περιοχή.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.

Οι Αρχές υποχρεώθηκαν να κλείσουν τμήμα του διαπολιτειακού αυτοκινητόδρομου 15, που διέρχεται από το Πέρασμα Καχόν ανάμεσα στο Λας Βέγκας και την περιοχή του Λος Άντζελες, και έδωσαν εντολή σε περίπου 80.000 κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής του Σαν Μπερναρντίνο, «πολλές οικογένειες θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και δεν θα βρουν τίποτα».

Πηγή: in.gr /Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet