Παιδιά – εκτελεστές σε βίντεο της ISIS
Κόσμος

Παιδιά – εκτελεστές σε βίντεο της ISIS

Σε προπαγανδιστικό βίντεό της, η τζιχαντιστική ISIS παρουσιάζει πέντε παιδιά που εμφανίζονται να εκτελούν Κούρδους μαχητές πεσμένους στα γόνατα. Το ένα από τα παιδιά-εκτελεστές αναφέρεται ως Βρετανός, κάτι που ακόμη το Λονδίνο δεν έχει επιβεβαιώσει.

Το βίντεο διαδόθηκε μέσω λογαριασμών σε κοινωνικά δίκτυα που είναι τμήματα του προπαγανδιστικού βραχίονα της ISIS στο Διαδίκτυο.

Η τζιχαντιστική οργάνωση διεξάγει παράλληλο πόλεμο και στον ψηφιακό κόσμο, διαδίδοντας προπαγάνδα που στοχεύει σε διεύρυνση της βάσης υποστηρικτών της. Ένα από τα μέσα που χρησιμοποιεί αυτή η προπαγάνδα, με στόχο κυρίως «υποψήφια μέλη» από δυτικές χώρες, είναι η εικόνα που θέλει να περάσει μίας «αγνής κοινότητας που μεγαλώνει και δυναμώνει» – βίντεο και εικόνες με παιδιά μαχητές που ετοιμάζονται ως «στρατιώτες του αύριο» εντάσσονται σε αυτή την επικοινωνιακή στρατηγική.

Στο νέο βίντεο, που άρχισε να διαδίδεται τη νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο, εμφανίζονται πέντε αγόρια που μοιάζουν μεταξύ 10 και 13 ετών. Για κάθε ένα από αυτά υπάρχει ένας όμηρος, ντυμένος με πορτοκαλί στολή και πεσμένος στα γόνατα, που πρόκειται να εκτελέσουν.

Οι όμηροι παρουσιάζονται ως μέλη κουρδικών πολιτοφυλακών. Τα παιδιά-εκτελεστές, ντυμένα με στρατιωτική παραλλαγή, εμφανίζονται να τους πυροβολούν. Στο τέλος, το ένα από τα παιδιά, που παρουσιάζεται ως «Αμπού αλ-Μπαρά ο Τυνήσιος», απευθύνεται στα αραβικά στους Κούρδους λέγοντάς τους πως «η μάχη δεν έχει ακόμη ξεκινήσει».

Από τα υπόλοιπα παιδιά στο βίντεο, το ένα παρουσιάζεται ως Αιγύπτιος, το δεύτερο ως Ουζμπέκος, το τρίτο ως Κούρδος και το τέταρτο ως Βρετανός, με το όνομα «Αμπού Αμπντουλάχ ο Βρετανός».

Όπως αναφέρει το βρετανικό BBC, το υπουργείο Εξωτερικών στο Λονδίνο δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει για την ταυτότητα του τελευταίου.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet