Οργή λαού στους δρόμους του Καράκας
Κόσμος

Οργή λαού στους δρόμους του Καράκας

Σε ένα εκατομμύριο υπολογίζει η αντιπολίτευση τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδήλωση κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Οι εικόνες που μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά και φωτογραφικά πρακτορεία έδειχναν ασφυκτικά γεμάτους τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας Καράκας. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μαδούρο προσπάθησε να βάλει εμπόδια στην κάθοδό τους. Όπως αναφέρει η «El Pais», πολλά ήταν τα ξαφνικά μπλόκα σε κεντρικά σημεία και οδικές αρτηρίες, αλλά και οι διακοπές στην κυκλοφορία των τρένων.

Παρά το κλίμα εκφοβισμού, τα τεράστια οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα και οι ελλείψεις σε βασικά αγαθά έβγαλαν τον κόσμο στους δρόμους.

Στα αιτήματα των διαδηλωτών ήταν επίσης να γίνει άμεσα γνωστή η ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι του προέδρου στην εξουσία.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία για το δημοψήφισμα ξεκίνησε από τη Βουλή (την οποία πλέον ελέγχει η αντιπολίτευση) για να ακολουθήσει συλλογή υπογραφών, όπως το Σύνταγμα ορίζει.

Η κυβέρνηση, πάντως, διοργάνωσε τη δική της αντιδιαδήλωση σε άλλο σημείο της πόλης, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος δεν «μέτρησε» πάνω από 30 χιλιάδες ανθρώπους της «φασιστικής δεξιάς», όπως είπε, που πήγαν στο κάλεσμα της αντιπολίτευσης.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet