Σφαγή στη Συρία από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων του Ι.Κ.
Κόσμος

Σφαγή στη Συρία από μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων του Ι.Κ.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων με απολογισμό τουλάχιστον 48 νεκρούς που σημειώθηκε τη Δευτέρα στο συριακό έδαφος με στόχο κυρίως περιοχές που βρίσκονται στα χέρια του καθεστώτος, αλλά και τη Χασάκα που ελέγχεται από τους τις κουρδικές δυνάμεις. Η πλέον αιματηρή επίθεση σημειώθηκε έξω από την Ταρτούς, η οποία αποτελεί «καρδιά» της σέκτας των αλαουιτών του Μπασάρ αλ-Άσαντ και φιλοξενεί ρωσική ναυτική βάση.

Το πρακτορείο «Amaq», προπαγανδιστικό όργανο του Ισλαμικού Κράτους, μετέδωσε ότι τζιχαντιστές της οργάνωσης βρίσκονται πίσω από «σειρά ταυτόχρονων επιθέσεων» σε περιοχές που ελέγχονται από κυβερνητικές δυνάμεις και κουρδικές δυνάμεις.

Σε διάστημα μίας ώρας σημειώθηκαν τέσσερις βομβιστικές επιθέσεις στην Ταρτούς (παράκτια επαρχία), τη Χομς, στα κεντρικά της χώρας, σε προάστιο της Δαμασκού, καθώς και στη Χασάκα που τελεί υπό τον έλεγχο της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Οι επιθέσεις είχαν απολογισμό τουλάχιστον 48 νεκρούς, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «SANA».

Στην Ταρτούς, προπύργιο του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ, σημειώθηκαν δύο επιθέσεις, πρώτα ανατινάχθηκε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και ακολούθησε χτύπημα από καμικάζι σε περιοχή κοντά στη γέφυρα Αρζούνα στην είσοδο της πόλης.

Ο καμικάζι πυροδότησε τη ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε όταν συγκεντρώθηκε κόσμος για να βοηθήσει τους τραυματίες από την πρώτη επίθεση, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 25 άνθρωποι.

Στα βορειοανατολικά, τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στο κέντρο της πόλης Χασάκα σε σημείο ελέγχου από επίθεση καμικάζι που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα. Η περιοχή ελέγχεται κυρίως από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού.

Σύμφωνα με τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, έξι από τα οκτώ θύματα ήταν μέλη της κουρδικής δύναμης ασφαλείας, γνωστής ως Ασαγίς.

Στη Χομς, βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο σκότωσε τέσσερις ανθρώπους, τραυματίζοντας παράλληλα άλλους επτά, σύμφωνα με το «SANA». Η επίθεση σημειώθηκε στην είσοδο της Ζάχρα, γειτονιάς της πόλης όπου κατοικούν κυρίως αλαουίτες.

Άλλη μία έκρηξη σημειώθηκε σε έναν δρόμο στα δυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας τρεις, ανέφερε το πρακτορείο. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι νεκροί είναι τρεις.

Το Παρατηρητήριο επίσης ανέφερε ότι βομβιστική επίθεση σημειώθηκε επίσης στην πόλη Καμισλί, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς. Το «Amaq» υποστήριξε ότι επτά μέλη των κουρδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε αυτή την επίθεση.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet