Νέα τραγωδία με 43 νεκρούς πρόσφυγες στις αιγυπτιακές ακτές
Κόσμος

Νέα τραγωδία με 43 νεκρούς πρόσφυγες στις αιγυπτιακές ακτές

Σε τουλάχιστον 43 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε 600 πρόσφυγες που επιχειρούσαν από τις αιγυπτιακές ακτές να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο, με προορισμό την Ευρώπη.

Το σκάφος βυθίστηκε στα ανοιχτά του Ρασίντ, στην επαρχία Μπεχέιρα της βόρειας Αιγύπτου. Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι, περισυνελέγησαν 31 σοροί, εκ των οποίων 20 άνδρες, 10 γυναίκες και ένα παιδί. Ανταποκριτής του πρακτορείου Reuters αργότερα ανέφερε πως αντίκρισε μια ψαρόβαρκα να φέρνει 12 ακόμη νεκρούς, ανεβάζοντας τον μέχρι τώρα απολογισμό στους 43.

Οι διασώστες έχουν ανασύρει ζωντανούς 154 ανθρώπους, σύμφωνα με αξιωματούχους, γεγονός που σημαίνει ότι περίπου 400 άνθρωποι ακόμη αγνοούνται.

Το σκάφος μετέφερε Αιγύπτιους, Σουδανούς, Ερυθραίους και Σομαλούς μετανάστες και πρόσφυγες.

Σε ένα σημείο ελέγχου της ακτοφυλακής στο Ρασίντ, όπου η Μεσόγειος συναντά τον ποταμό Νείλο, δεκάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί, αγωνιώντας να λάβουν νέα για συγγενείς τους που αγνοούνται.

Δεν κατέστη άμεσα σαφές ποιος ήταν ο προορισμός του σκάφους, με αξιωματούχους να τονίζουν ότι πιστεύουν ότι ταξίδευε προς την Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ τόνισε ότι θα διατεθούν όλες οι πιθανές πηγές για την επιχείρηση διάσωσης, διαμηνύοντας πως οι υπεύθυνοι για το ναυάγιο θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet