15 γυναίκες προσπαθούν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας
Κόσμος

15 γυναίκες προσπαθούν να σπάσουν τον αποκλεισμό της Γάζας

Το «πλοίο των γυναικών», που έχει στόχο να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, πέρασε την Τετάρτη το πρωί τη γραμμή των 100 ναυτικών μιλίων από τις ακτές, το όριο μετά το οποίο συνήθως επεμβαίνει το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ εμποδίζοντας τα πλοία να προχωρήσουν.

«Το “Zaytouna – Oliva” πέρασε το μοιραίο όριο των 100 ναυτικών μιλίων και όλα πάνε καλά», δήλωσε η Κλοντ Λεοστίκ σε τηλεφωνική επικοινωνία. Το πλοίο βρισκόταν το πρωί της Τετάρτης σε απόσταση 80 μιλίων από τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν, επικαλούμενα αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, ότι οι Αρχές της χώρας δεν θα επιτρέψουν στο πλοίο να φτάσει στην ακτή και ότι θα το σταματήσουν για να το οδηγήσουν στο λιμάνι του Ασντότ.

Από το 2008 έχουν γίνει πολλές απόπειρες να σπάσει μέσω θαλάσσης ο αποκλεισμός της Γάζας, ο οποίος επιβλήθηκε από το Ισραήλ στον παλαιστινιακό θύλακα το 2006. Όλες όμως ήταν αποτυχημένες.

«Οι γυναίκες που βρίσκονται στο πλοίο είδαν περίπου στις 4 τα ξημερώματα φώτα που τις ακολουθούσαν» και υπέθεσαν ότι πρόκειται για το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό, πρόσθεσε η Λεοστίκ.

Περίπου 15 γυναίκες, μεταξύ αυτών και η βραβευθείσα με Νόμπελ Ειρήνης Μέιριντ Μαγκουάιρ, επιβαίνουν στο «Zaytouna- Oliva».

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet