Νέοι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι
Κόσμος

Νέοι βομβαρδισμοί στο Χαλέπι

Οι επιδρομές επέστρεψαν με μεγάλη ένταση στο Χαλέπι, σύμφωνα με οργανώσεις που παρακολουθούν το συριακό εμφύλιο, και οι οποίες μιλούν για ρωσικά μαχητικά και τουλάχιστον 25 νεκρούς. Την ίδια στιγμή, η Μόσχα απορρίπτει τις βρετανικές κατηγορίες για ρόλο στο πλήγμα στο ανθρωπιστικό κονβόι χαρακτηρίζοντάς τις «ρωσοφοβική υστερία».

Σύμφωνα με την οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και αντικαθεστωτικούς που επικαλείται το βρετανικό Reuters, οι νέες επιδρομές επικεντρώνονταν στην περιοχή Μπουστάν αλ Κασρ του Χαλεπίου.

Η οργάνωση μιλά για 25 νεκρούς, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά.

Από την πλευρά του, ο συριακός στρατός ανέφερε πως «εγκαθίδρυσε» τον έλεγχό του στον περιφερειακό οδικό άξονα Τζαντούλ γύρω από το Χαλέπι.

Μόσχα: «Ρωσοφοβική υστερία» οι αναφορές από το Λονδίνο

Εικόνα σύγκρουσης κυριαρχεί και στο διπλωματικό πεδίο. Ο Βρετανός ΥΠ.ΕΞ. Μπόρις Τζόνσον είχε πει πως η Ρωσία μπορεί να καταλήξει κράτος παρίας, κατηγορώντας ξανά τις ρωσικές δυνάμεις για το πλήγμα στο ανθρωπιστικό κονβόι, προκαλώντας την αντίδραση της Μόσχας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε τις αναφορές ως «ρωσοφοβική υστερία».

«Δεν υπήρχαν ρωσικά αεροσκάφη στην περιοχή που χτυπήθηκε το κονβόι στο Χαλέπι, αυτό είναι γεγονός» είπε εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου. Αρνήθηκε επίσης πως υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ρωσική ευθύνη.

Πηγή: in.gr/ Newsroom ΔΟΛ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet