Εννέα ακόμα στελέχη του φιλοκουρδικού HDP συνέλαβε η Τουρκία
Κόσμος

Εννέα ακόμα στελέχη του φιλοκουρδικού HDP συνέλαβε η Τουρκία

Οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη εννέα αξιωματούχων του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, μία ημέρα μετά τη σύλληψη των δύο συμπροέδρων του κόμματος και βουλευτών του. Οι συλλήψεις αυτές έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ε.Ε., του ΟΗΕ και των ΗΠΑ, με την Τουρκία να επιμένει ότι «δεν παίρνει μαθήματα» από τη Δύση.

Σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου του κόμματος που μεταδίδει το «Reuters», εννέα στελέχη του κόμματος -ανάμεσά τους τοπικοί ηγέτες του HDP στα Άδανα- συνελήφθησαν το Σάββατο.

Οι Σελαχατίν Ντεμιρτάς και Φιγκέν Γιουκσέκνταγ, συμπρόεδροι του HDP, καθώς και άλλοι τέσσερις βουλευτές του κόμματος, προφυλακίστηκαν την Παρασκευή με δικαστική εντολή εν αναμονή της δίκης τους.

Τρεις εκ των υπόλοιπων προσαχθέντων βουλευτών αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικά μέτρα. Εκκρεμεί η διαδικασία για τους υπόλοιπους προσαχθέντες, ενώ άλλοι δύο βουλευτές για τους οποίους έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης βρίσκονται στο εξωτερικό.

Λίγες ώρες μετά τις πρώτες συλλήψεις σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ, την οποία οι αρχές απέδωσαν στο PKK. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet