Λονδίνο: Στο εδώλιο ο δολοφόνος της Τζο Κοξ των Εργατικών
Κόσμος

Λονδίνο: Στο εδώλιο ο δολοφόνος της Τζο Κοξ των Εργατικών

Άρχισε τη Δευτέρα στο Λονδίνο η δίκη του άνδρα που κατηγορείται για τη δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτή των Εργατικών Τζο Κοξ, μία εβδομάδα πριν η Βρετανία προσέλθει στις κάλπες για το δημοψήφισμα του Ιουνίου για τη συμμετοχή της ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Κοξ, 41 χρόνων και μητέρα δύο μικρών παιδιών, πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε επανειλημμένα μέσα στον δρόμο καθώς έφθανε για μια συνάντησή της με ψηφοφόρους της περιφέρειάς της στην πόλη Μπίρστολ.

Ο φόνος της Κοξ, η οποία εργαζόταν παλιότερα σε οργανώσεις αρωγής και ήταν ένθερμη υποστηρίκτρια της παραμονής στην Ε.Ε., προκάλεσε σοκ στη Βρετανία και οδήγησε στην αναστολή για αρκετές ημέρες της εκστρατείας για το δημοψήφισμα.

Ο Τόμας Μέιρ, 53 ετών, κατηγορείται για τον φόνο της Κοξ, για πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης στον 77χρονο Μπέρναρντ Κάρτερ-Κένι που προσπάθησε να τη βοηθήσει, και για κατοχή πυροβόλου όπλου και στιλέτου.

Η μητέρα, ο πατέρας και η αδελφή της Κοξ βρίσκονταν τη Δευτέρα στο δικαστήριο, όπου οκτώ άνδρες και τέσσερις γυναίκες ορίσθηκαν ως ένορκοι στη δίκη, για την οποία ο δικαστής Άλαν Ουίλκι είπε ότι έχει προσελκύσει και συνεχίζει να προσελκύει σημαντικό ενδιαφέρον.

Ο Μέιρ φορούσε σκούρο μπλε κοστούμι και μαύρη γραβάτα και καθόταν σιωπηλός στο εδώλιο του κατηγορουμένου περιστοιχισμένος από τρεις φρουρούς.

Στη διάρκεια ακροαματικής συνεδρίασης τον Οκτώβριο είχε αρνηθεί να απαντήσει όταν ρωτήθηκε αν είναι ένοχος, έτσι ο δικαστής σημείωσε ότι δηλώνει αθώος.

Κατά την πρώτη ακροαματική συνεδρίαση μετά τη σύλληψή του, ο Μέιρ είχε πει ότι το όνομά του είναι «θάνατος στους προδότες, ελευθερία για τη Βρετανία» και η δίκη, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες, θεωρείται πως αφορά υπόθεση τρομοκρατίας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet