Πέφτει το Χαλέπι, ωμότητες των καθεστωτικών δυνάμεων φοβάται ο ΟΗΕ
Κόσμος

Πέφτει το Χαλέπι, ωμότητες των καθεστωτικών δυνάμεων φοβάται ο ΟΗΕ

Καθώς οι θέσεις των αντικαθεστωτικών στο Χαλέπι έχουν καταρρεύσει σχεδόν εξ ολοκλήρου, Σύροι αξιωματικοί αναφέρουν ότι οι δυνάμεις που υποστηρίζουν τον Άσαντ βρίσκονται «στις τελευταίες στιγμές πριν κηρύξουν τη νίκη» σε μία από τις πιο αιματηρές μάχες της σύρραξης.

Την ίδια στιγμή, ο σύμβουλος στον ΟΗΕ για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία κατέστησε υπεύθυνους το συριακό καθεστώς αλλά και τη Ρωσία για βιαιοπραγίες.

«Οι κυβερνήσεις της Συρίας και της Ρωσίας είναι υπόλογες για κάθε και για όλες τις ωμότητες που διαπράττουν τώρα οι παραστρατιωτικές ομάδες που νικούν στο Χαλέπι» ανέφερε ο σύμβουλος του ΟΗΕ, Γιαν Έγκελαντ, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Στη συνέχεια, ο απερχόμενος Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν, υπογράμμισε την ανησυχία του για τις αναφορές βιαιοπραγιών από το Χαλέπι.

«Ο Γενικός Γραμματέας διαμηνύει τη σοβαρή του ανησυχία σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και έχει δώσει οδηγίες στον ειδικό απεσταλμένο του για τη Συρία να βρίσκεται σε επαφή με όλα τα μέρη» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών, Στέφαν Ντουγιάριτς.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet