Βερολίνο: Ελεύθερος ο ύποπτος για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά
Κόσμος

Βερολίνο: Ελεύθερος ο ύποπτος για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά

Ελεύθερος αφέθηκε ο άντρας που είχε συλληφθεί ως ύποπτος για την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, η οποία κόστισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, οι αρχές δεν έχουν μέχρι τώρα συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία προκειμένου να ασκηθούν διώξεις σε βάρος του υπόπτου, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες κατά την ανάκρισή του.

Ένας «επικίνδυνος εγκληματίας» πιθανόν παραμένει ασύλληπτος μετά την επίθεση που διέπραξε με φορτηγό στο Βερολίνο το βράδυ της Δευτέρας, παραδέχθηκε νωρίτερα ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας, Κλάους Καντ, καθώς οι υποψίες που υπήρχαν σε βάρος ενός Πακιστανού υπόπτου δεν φαίνονταν να επιβεβαιώνονται.

Oι γερμανικές Αρχές είχαν αρχικά παρουσιάσει έναν αιτούντα άσυλο από το Πακιστάν ηλικίας 23 ετών, τον οποίο συνέλαβαν χθες το βράδυ σε κοντινή απόσταση από το σημείο της επίθεσης, αφού τον είχε ακολουθήσει ένας αυτόπτης μάρτυρας, ως ύποπτο ότι οδηγούσε το βαρύ όχημα.

Συνελήφθη «διότι έμοιαζε να ανταποκρίνεται στην περιγραφή» του οδηγού που είχαν δώσει αυτόπτες μάρτυρες, τόνισε ο Καντ.

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε ανάλυση γενετικού υλικού του υπόπτου για να καθορίσει εάν το DNA του ταυτίζεται με τα «ίχνη» που περισυλλέχθηκαν από τα εσωτερικό της καμπίνας του φορτηγού.

Ο αρχηγός της αστυνομίας συμπλήρωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Γερμανίας έχουν ενισχυθεί με την παρουσία πάνοπλων αστυνομικών σε πολυσύχναστες περιοχές, όπως οι χριστουγεννιάτικες αγορές και την εγκατάσταση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, βάσει του προσωρινού απολογισμού της επίθεσης, και 48 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι 18 εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet