Στα χέρια της κινεζικής αστυνομίας ο μεγιστάνας Γκούο Γκουανγκτσάνγκ
Κόσμος

Στα χέρια της κινεζικής αστυνομίας ο μεγιστάνας Γκούο Γκουανγκτσάνγκ

Μετά το θρίλερ που εκτυλίχθηκε με την τύχη του 48χρονου Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, εκ των πλουσιότερων ανδρών της Κίνας, έγινε γνωστό ότι ο επιχειρηματίας κρατείται από την αστυνομία χωρίς να είναι ωστόσο γνωστά τα αίτια.

Το προσωπικό της εταιρείας του, Fosun International, δεν είχε καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του από το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με το οικονομικό περιοδικό Caixin.

Η Fosun, ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ομίλους στην Κίνα, διέκοψε τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χονγκ Κονγκ μετά τις πληροφορίες ότι αγνοούνται τα ίχνη του μεγιστάνα.

Η φημολογία ότι ο Γκούο Γκουανγκτσάνγκ, ο οποίος περιγράφεται ως Ουόρεν Μπάφετ της Κίνας, έχει τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία τελικώς επιβεβαιώθηκε. Ωστόσο, δεν είναι σαφές γιατί βρίσκεται στα χέρια των κινεζικών Αρχών.

Το περιοδικό Caixin είχε αναφερθεί νωρίτερα σε ορισμένες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τις οποίες την τελευταία φορά τον είδαν με αστυνομικούς στη Σανγκάη.

Η Fosun International ανέφερε την Παρασκευή ότι ο Γκούο Γκουανγκτσάνγκ συνδράμει τις Αρχές σε κάποια έρευνα. Κατά την εταιρεία, ο επιχειρηματίας μπορεί ακόμη να συμμετάσχει στη λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν τον όμιλο.

Πηγή προσκείμενη στην εταιρεία του είχε δηλώσει νωρίτερα στο BBC ότι θεωρεί πολύ πιθανό να έχουν ζητήσει οι κινεζικές Αρχές από τον Γκούο Γκουανγκτσάνγκ να συνεργαστεί σε κάποια έρευνα, επισημαίνοντας ότι δεν τελεί ο ίδιος υπό έρευνα. Ωστόσο, η ίδια πηγή δεν έδωσε καμία περαιτέρω λεπτομέρεια σχετικά με την έρευνα.

Ο Γκούο Γκουανγκτσάνγκ είχε συνδεθεί με δικαστική υπόθεση διαφθοράς τον Αύγουστο.

Η αυτοκρατορία του Γκούο Γκουανγκτσάνγκ εκτείνεται σε όλον τον κόσμο και τον περιοδικό Forbes αποτιμά την περιουσία του στα 7 δισ. δολάρια.

Ο όμιλος Fosun Group καλύπτει δραστηριότητες στα μέσα ενημέρωσης, την αγορά ακινήτων, τις ασφάλειες και το εμπόριο. Πρόσφατα πήρε τον έλεγχο της γαλλικής τουριστικής εταιρείας Club Med.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet