34 σοροί προσφύγων ξεβράστηκαν στα τουρκικά παράλια
Κόσμος

34 σοροί προσφύγων ξεβράστηκαν στα τουρκικά παράλια

Τις σορούς 34 προσφύγων, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τρία παιδιά, έχουν εντοπίσει οι τουρκικές αρχές σε δύο διαφορετικά σημεία στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Λέσβο. Οι δύο βάρκες, με τις οποίες προσπάθησαν να φθάσουν στη Λέσβο, αναποδογύρισαν εν μέσω κακοκαιρίας και βυθίστηκαν.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων συνεχίζονται, όμως υπάρχουν φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη βαρύτερος, καθώς δεν είναι σαφής ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων στα δύο σκάφη.

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, μία φουσκωτή λέμβος με 22 πρόσφυγες, που ξεκίνησε στις 5.00 το πρωί από το Αϊβαλί με προορισμό τη Λέσβο, ανετράπη λίγο μετά την αναχώρησή της λόγω θαλασσοταραχής. Μία δεύτερη φουσκωτή βάρκα, που επίσης βυθίστηκε, ξεκίνησε από το Δεκελί. Δεν είναι γνωστό πόσοι πρόσφυγες επέβαιναν σε αυτήν.

Σκληρό περιεχόμενο

Σε παραλία κοντά στο Αϊβαλί είχαν εντοπιστεί έως το απόγευμα 24 σοροί, δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής ακτοφυλακής στο πρακτορείο Reuters. Κατά πληροφορίες τουρκικών μέσων, οι πρόσφυγες ήταν ιρακινής και αλγερινής καταγωγής.

Άλλοι δέκα πρόσφυγες, τρεις εκ των οποίων παιδιά, βρέθηκαν νεκροί στο κοντινό Δεκελί.

Οι τουρκικές Αρχές κατόρθωσαν να διασώσουν άλλους 12 πρόσφυγες από τη θάλασσα και τα βράχια στην ακτογραμμή του Αϊβαλί, ενώ μέχρι το απόγευμα συνεχιζόταν η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τρία σκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet