Διαδοχικές εκρήξεις με τουλάχιστον έξι νεκρούς στην Τζακάρτα
Κόσμος

Διαδοχικές εκρήξεις με τουλάχιστον έξι νεκρούς στην Τζακάρτα

Διαδοχικές εκρήξεις συγκλόνισαν το πρωί της Πέμπτης την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Λίγη ώρα μετά, ακούστηκαν πυροβολισμοί έξω από καφετέρια, αλλά και κοντά στο αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στην περιοχή.

«Τα θύματα είναι ένας αξιωματικός της αστυνομίας και τρεις πολίτες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας Άντον Τσαρλιγιάν.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε κεντρικά σημεία της πόλης, μεταξύ των οποίων μία καφετέρια σε εμπορικό κέντρο κοντά στο προεδρικό παλάτι και τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών.

«Οι τζαμαρίες του Starbucks έχουν διαλυθεί. Βλέπω τρεις νεκρούς στον δρόμο. Οι πυροβολισμοί έχουν σταματήσει, αλλά κάποιος είναι στην ταράτσα του κτηρίου και αστυνομικοί έχουν στρέψει τα όπλα τους εναντίον του» δήλωσε ο φωτογράφος του Reuters.

Οι αρχές απέκλεισαν το κέντρο, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές αναπτύχθηκαν σε διάφορα σημεία. Η αστυνομία εκτιμά ότι τουλάχιστον μία έκρηξη προκλήθηκε από βομβιστή αυτοκτονίας, ενώ συνολικά έως 14 ένοπλοι μετείχαν στις επιθέσεις.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως οι υποψίες στρέφονται προς το Ισλαμικό Κράτος που είχε προειδοποιήσει ότι η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρό του.

«Είχαμε δεχθεί απειλή από το Ισλαμικό Κράτος ότι η Ινδονησία θα είναι στο στόχαστρό του» δήλωσε ο Άντον Τσαρλιγιάν.

Έκρηξη ακούστηκε και στο προάστιο Παλμεράχ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά προς το παρόν η αστυνομία δεν επιβεβαιώνει την είδηση.

Η Ινδονησία είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο. Τη δεκαετία του 2000 βίωσε ένα πρωτοφανές κύμα επιθέσεων ανταρτών. Η πλέον πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στο Μπαλί, προκαλώντας τον θάνατο 202 ανθρώπων.

Οι τελευταίες μεγάλες επιθέσεις τζιχαντιστών στη Τζακάρτα σημειώθηκαν τον Ιούλιο του 2009, με βόμβες στα ξενοδοχεία JW Marriott και Ritz Carlton.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet