Εννιά οι μέχρι τώρα νεκροί από την επέλαση του “Snowzilla” στις ΗΠΑ
Κόσμος

Εννιά οι μέχρι τώρα νεκροί από την επέλαση του “Snowzilla” στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον εννέα θάνατοι αποδίδονται στη φονική κακοκαιρία που πλήττει τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών. Η χιονοθύελλα πλήττει και τις Πολιτείες του Μέριλαντ, της Βιρτζίνια και της Πενσιλβάνια, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, το Κεντάκι και κατευθύνεται σε Νέα Υόρκη και Νιού Τζέρσεϊ. Όπως αναφέρει το BBC, από περίπου 50 εκατομμύρια πολίτες σε 13 Πολιτείες έχει ζητηθεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, καθώς τα μέτωπα της κακοκαιρίας κινούνται βορειότερα.

Ένα παχύ στρώμα χιονιού έχει καλύψει την Ουάσινγκτον, καθώς η χιονοθύελλα, γνωστή πλέον ως «Snowzilla» (από τη λέξη snow που σημαίνει χιόνι και το όνομα του κινηματογραφικού τέρατος Godzilla), έχει παραλύσει τις οδικές, τις σιδηροδρομικές και αεροπορικές συγκοινωνίες.

Η χιονοθύελλα υποχρέωσε τους κυβερνήτες 10 Πολιτειών (Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Ντέλαγουερ, Νιού Τζέρζι, Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί και Κεντάκι), καθώς και τον δήμαρχο της Ουάσινγκτον, να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πολίτες προειδοποιήθηκαν να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους.

Οι μητροπολιτικές περιοχές της Ουάσινγκτον και της Βαλτιμόρης αναμένεται ότι θα πληγούν περισσότερο από τη χιονοθύελλα. Το χιόνι προβλέπεται ότι θα υπερβεί τα 60 εκατοστά, ενώ θα συνοδεύεται από ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα έως 90 χλμ/ώρα, αλλά αναμένεται να κοπάσουν το απόγευμα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στα παράλια αναμένονται πλημμύρες.

Από νωρίς σήμερα το πρωί χιονοπτώσεις σημειώνονται στην Πενσιλβάνια, περιλαμβανομένης της πόλης της Φιλαδέλφειας. Η χιονοθύελλα προβλέπεται να κατευθυνθεί αργότερα σήμερα βόρεια προς τη Νέα Υόρκη.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πει κάποιος αν η χιονόπτωση θα σπάσει το ρεκόρ γύρω από την Ουάσινγκτον και τη Βαλτιμόρη. Στην κορύφωσή της, η χιονοθύελλα ενδέχεται να καλύψει την Ουάσινγκτον με χιόνι περισσότερο από τα 45,2 εκατοστά που είχαν καταγραφεί κατά τη χιονοθύελλα του 2010 και μπορεί να φθάσει το ρεκόρ του 1922, όταν το χιόνι είχε φθάσει τα 71,1 εκατοστά.

Περισσότερες από 7.200 πτήσεις ματαιώθηκαν, ενώ η εταιρεία σιδηροδρόμων Amtrak τροποποίησε τα δρομολόγιά της.

Η υπηρεσία δημόσιων μέσων μεταφοράς της Ουάσινγκτον έλαβε την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία των συγκοινωνιών, του μετρό περιλαμβανομένου, έως την Κυριακή.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet