Ξέσπασμα Ερντογάν κατά ΟΗΕ για το προσφυγικό
Κόσμος

Ξέσπασμα Ερντογάν κατά ΟΗΕ για το προσφυγικό

Ταυτόχρονα με το παραλήρημα κατά ΗΠΑ λόγω της προσέγγισής τους προς τους Κούρδους της βόρειας Συρίας, ο Ταγίπ Ερντογάν «στολίζει» των ΟΗΕ για το αίτημα να ανοίξει η Τουρκία τα σύνορά της στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το Χαλέπι που περιμένουν έξω από τις πόρτες της.

«Εσείς του ΟΗΕ, σε τι χρησιμεύετε, αν είναι τόσο εύκολο; Εμείς [η Τουρκία] έχουμε υποδεχθεί τρία εκατομμύρια ανθρώπους από το Ιράκ και τη Συρία. Εσείς πόσους φιλοξενείτε; Ενοχλείστε με 300 ή 500 ανθρώπους, όμως εμείς έχουμε τρία εκατομμύρια» είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του σε τοπικούς αξιωματούχους στην Άγκυρα.

«Εσείς, τα Ηνωμένα Έθνη, δώσατε βοήθεια μόνο 450 εκατομμυρίων δολαρίων, όμως εμείς έχουμε δαπανήσει 10 δισεκατομμύρια» συνέχισε.

«Ελάτε, βοηθήστε μας. Όλα είναι εδώ [σ.σ. αυτά που έχει κάνει η Άγκυρα για τους πρόσφυγες]. Εκείνοι [σ.σ. οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ] έρχονται, επιθεωρούν, αλλά συνεχίζουν να μας ζητούν ένα πλάνο, προγράμματα. Σταματήστε πια. Μας κοροϊδεύετε;» υπογράμμισε σε έντονο ύφος.

Η Τουρκία αρνείται μέχρι σήμερα να ανοίξει τα σύνορά της για τους περίπου 30.000 εκτοπισμένους από το Χαλέπι που έχουν συγκεντρωθεί στη μεθόριο και προτιμά να τους στέλνει βοήθεια εντός του συριακού εδάφους. Όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση, έτσι και ο ΟΗΕ, απηύθυνε έκκληση στην Άγκυρα να τους δεχτεί στη χώρα.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet