Χτυπήθηκαν ένα σχολείο και δύο νοσοκομεία στη Συρία
Κόσμος

Χτυπήθηκαν ένα σχολείο και δύο νοσοκομεία στη Συρία

Όλοι εναντίον όλων στη Συρία με τους αμάχους στο έλεος επιδρομών και συμφερόντων. Δύο νοσοκομεία χτυπήθηκαν σε αεροπορικά πλήγματα στη βόρεια Συρία και υπάρχουν πληροφορίες για πολλά θύματα, ανάμεσά τους παιδιά. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία συνεχίζει για τρίτη ημέρα τους βομβαρδισμούς κατά θέσεων των Κούρδων της Συρίας…

Στην ελεγχόμενη από τους αντάρτες πόλη Αζάζ, στα τουρκικά σύνορα, σκοτώθηκαν κατά πληροφορίες τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σε βομβαρδισμό νοσοκομείου, σχολείου και άλλων εγκαταστάσεων -με την Τουρκία να μιλά για ρωσικούς πυραύλους. Νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο στην Μουράτ αλ-Νούμαν στην επαρχία Ιντλίμπ.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και αγνοείται η τύχη οκτώ, δήλωσε ο επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Γαλλία, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι ρωσικά ή συριακά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν την επιχείρηση.

«Υπάρχουν τουλάχιστον επτά νεκροί ανάμεσα στο προσωπικό και τους ασθενείς και τουλάχιστον οκτώ μέλη του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχουν εξαφανισθεί και δεν ξέρουμε αν είναι ζωντανοί» δήλωσε στο Reuters o Μεγκό Τερζιάν.

Το νοσοκομείο καταστράφηκε αφήνοντας 40.000 ανθρώπους χωρίς ιατρικές υπηρεσίες, αναφέρει η οργάνωση μέσω Twitter, επισημαίνοντας πως διαφαίνεται ότι επρόκειτο για εσκεμμένη επίθεση στις ιατρικές υποδομές, την οποία οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Το νοσοκομείο είχε προσωπικό 54 ατόμων και 30 κρεβάτια. Η χρηματοδότηση προερχόταν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, όπως και το ιατρικό προσωπικό και ο εξοπλισμός.

Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε αρχικά λόγο για εννέα νεκρούς στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους ένα παιδί.

Η Τουρκία συνεχίζει την ίδια στιγμή, για τρίτη ημέρα, τους βομβαρδισμούς κατά θέσεων των Κούρδων της Συρίας, αγνοώντας πιέσεις εκ μέρους Ευρώπης και ΗΠΑ για τον τερματισμό των επιδρομών που έχουν ανεβάσει πλέον στο «κόκκινο» την ένταση στο Συριακό.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ωστόσο ότι ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν το νοσοκομείο στην Αζάζ και μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται παιδιά.

Μιλώντας από το Κίεβο, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι η Ρωσία και οι κουρδικές πολιτοφυλακές YPG έκλεισαν τον ανθρωπιστικό διάδρομο βόρεια του Χαλεπίου και ότι στόχος της Μόσχας είναι να αφήσει τη διεθνή κοινότητα με δύο επιλογές στη Συρία: Τον Μπασάρ αλ-Άσαντ ή το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος διαμήνυσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιδρομές κατά των Κούρδων της Συρίας -θέσεις των οποίων βομβαρδίζει ο στρατός από την τουρκική πλευρά των συνόρων εδώ και τρεις ημέρες- εάν συνεχίσουν την επίθεσή τους στην πόλη Αζάζ.

Παράλληλα, ο Νταβούτογλου επισήμανε ότι τουρκικές ειδικές δυνάμεις δεν έχουν περάσει στο έδαφος της Συρίας. Σε ανάλογη δήλωση είχε προχωρήσει νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, διαψεύδοντας πληροφορίες ότι Τούρκοι στρατιώτες είχαν εισέλθει στη Συρία το Σαββατοκύριακο.

Τούρκος αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε επίσης ότι οι πύραυλοι ήταν επτά και ο απολογισμός των νεκρών αναμένεται να ξεπεράσει τους 14.

«Μετακινούμε χιλιάδες παιδιά που ουρλιάζουν από το νοσοκομείο» δήλωσε γιατρός στο πρακτορείο Reuters.

Άλλες ιατρικές πηγές και κάτοικοι ανέφεραν ότι τουλάχιστον πέντε πύραυλοι χτύπησαν το νοσοκομείο στο κέντρο της πόλης και ένα σχολείο εκεί κοντά όπου είχαν καταφύγει πρόσφυγες που έφυγαν για να γλιτώσουν από τη μεγάλη επίθεση που έχει εξαπολύσει ο συριακός στρατός.

Κάτοικος είπε ότι ένα κέντρο προσφύγων νότια της πόλης χτυπήθηκε επίσης από βόμβες που έριξαν δύο μαχητικά τα οποία πιστεύεται πως είναι ρωσικά.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet