Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. υπό τη… σκιά του Brexit
Κόσμος

Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε. υπό τη… σκιά του Brexit

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, είπε ότι η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. την Πέμπτη στις Βρυξέλλες θα είναι κρίσιμη για το μέλλον της Ένωσης, σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες για την παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο.

Ο Τουσκ προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος διάσπασης της Ε.Ε. είναι πραγματικός και ότι πρέπει οι διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία να γίνουν προσεκτικά.

«Μετά τις σημερινές μου συνομιλίες με τον πρόεδρο Γιοχάνις, τον πρωθυπουργό Κάμερον και τον πρόεδρο Ολάντ και πριν τη συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό Τσίπρα, τον πρωθυπουργό Σομπότκα και την καγκελάριο Μέρκελ αύριο, έχω μόνο μία πολιτική σκέψη: Αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή» είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε δημοσιογράφους.

«Έχει έρθει η ώρα να ξεκινήσουμε να ακούμε τα επιχειρήματα ο ένας του άλλου, περισσότερο από τα δικά μας. Ο κίνδυνος διάσπασης είναι πραγματικός, καθώς αυτή η διαδικασία είναι εύθραυστη και πρέπει να τη χειριστούμε με προσοχή. Αυτό που έχει διαρραγεί δεν μπορούμε να το φτιάξουμε» σημείωσε.

Ο Τουσκ επέμεινε ότι κινδυνεύει η συμμετοχή της Βρετανίας στην Ε.Ε.

«Κινδυνεύει, επίσης, το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρέπει όλοι να αποφασίσουμε μαζί και δεν μπορούμε και δεν θα διακινδυνεύσουμε τους ευρωπαϊκές αξίες» τόνισε.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet