5 νεκροί και 37 τραυματίες από την επίθεση αυτοκτονίας στην Κων/πολη
Κόσμος

5 νεκροί και 37 τραυματίες από την επίθεση αυτοκτονίας στην Κων/πολη

Πέντε νεκροί και 37 τραυματίες είναι ο απολογισμός από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στη Μεγάλη Οδό του Πέρα (Ιστικλάλ) στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, απέναντι από το ελληνικό προξενείο.

Η έκρηξη προκλήθηκε από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας, που είναι μεταξύ των θυμάτων, με Τούρκους αξιωματούχους να δείχνουν το PKK ή άλλη οργάνωση που σχετίζεται με αυτό.

Από τους 36 τραυματίες, οι επτά νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ μεταξύ των τραυματιών είναι 12 ξένοι υπήκοοι -οι τρεις Ισραηλινοί. Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, δεν έγιναν επιθέσεις σε άλλες περιοχές της πόλης, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν, ενώ η έρευνα στην περιοχή της βομβιστικής επίθεσης συνεχίζεται.

«Η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ιρανό ομόλογό του, Τζαβάντ Ζαρίφ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία.

Ο Ζαρίφ καταδίκασε την «τρομοκρατική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή δείχνει το άγριο πρόσωπο της τρομοκρατίας».

Τούρκοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK) θέλει με δυναμικό τρόπο να οργανώσει αιματηρές επιθέσεις στη διάρκεια του ανοιξιάτικου φεστιβάλ Newroz. Οι ίδιοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν ή σκότωσαν τρεις μαχητές του PKK που ήρθαν από τη Συρία στην Τουρκία, για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη σύλληψη κι άλλων Κούρδων μαχητών που επιδιώκουν να περάσουν στην Τουρκία από τη Συρία.

Την επίθεση καταδίκασε ο Γάλλος υπουργός των Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «αποτρόπαια και δειλή ενέργεια». «Η Γαλλία είναι αλληλέγγυα προς την Τουρκία» τόνισε ο Ζαν-Μαρκ Ερό.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet