Τρεις συλληφθέντες σε νέες επιχειρήσεις στις Βρυξέλλες
Κόσμος

Τρεις συλληφθέντες σε νέες επιχειρήσεις στις Βρυξέλλες

Τρία άτομα συνελήφθησαν την Παρασκευή σε επιχειρήσεις στις Βρυξέλλες. Δύο από τους συλληφθέντες έχουν τραυματιστεί στο πόδι. Οι συλληφθέντες σχετίζονται με τη σύλληψη που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία. Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στη συνοικία Σκαρμπέκ των Βρυξελλών.

Μετά τη σύλληψη στη Γαλλία, συνελήφθη ένα άτομο στην περιοχή Φόρεστ. Ο άνδρας, Τοφίκ Α., τραυματίστηκε στο πόδι από αστυνομικά πυρά.

Στο Σεντ-Ζιλ, ένας άνδρας ονόματι Σαλάχ Α. συνελήφθη.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι στο Σκαρμπέκ, από όπου ακούστηκαν εκρήξεις στην αρχή της επιχείρησης -οι οποίες ήταν πιθανότατα ελεγχόμενες από την αστυνομία.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, η αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν άνδρα που έβγαινε από το τραμ κοντά στην πλατεία Μεζέρ στο Σκαρμπέκ. Ο άνδρας, ο οποίος είναι τραυματισμένος στο πόδι, συνελήφθη.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο συλληφθείς στο Σκαρμπέκ είναι ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, ο οποίος καταζητείτο από τις γαλλικές Αρχές για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ωστόσο, η Le Soir, η οποία επικοινώνησε με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, σημειώνει ότι αυτός δεν επιβεβαιώνει αυτή την πληροφορία.

Ρομπότ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ήλεγξε την τσάντα του ενώ ο ίδιος ήταν τραυματισμένος στο έδαφος. Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο άνδρας μετέφερε πολυβόλο, αλλά αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί. Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς και πυροτεχνουργοί.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες από τις γαλλικές αρχές που την Πέμπτη συνέλαβαν στη Γαλλία έναν ύποπτο.

Σημειώνεται ότι το Παρίσι είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι απέτρεψε νέο χτύπημα στην γαλλική πρωτεύουσα.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ είπε ότι το δίκτυο του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες εξουδετερώνεται, ωστόσο σημείωσε ότι υπάρχουν και άλλοι πυρήνες που εξακολουθούν να αποτελούν απειλή.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν και άλλα δίκτυα. Ακόμα και εάν το ένα που κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες βρίσκεται στο στάδιο της εξουδετέρως, η απειλή παραμένει» είπε πριν από συνάντηση με τον Σιμόν Περέ.

Σε μεγάλο τμήμα του Σκαρμπέκ είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων και προσώπων.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Τρίτης, οι Αρχές ανακάλυψαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών σε διαμέρισμα στο Σκαρμπέκ.

Έξι άτομα συνελήφθησαν από τη βελγική αστυνομία σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο και το Μετρό, στη διάρκεια επιχείρησης που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Τρία από αυτά αφέθηκαν ελεύθερα, ενώ τρία κρατούνται.

Όπως μετέδωσε το γερμανικό Spiegel, δύο άτομα έχουν συλληφθεί στη Γερμανία για σχέσεις με ισλαμιστικά δίκτυα τα οποία ενδέχεται να σχετίζονται με τις επιθέσεις στο Βέλγιο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet