Κίνα: Οργή προκαλεί βίντεο επίθεσης σε γυναίκα
Κόσμος

Κίνα: Οργή προκαλεί βίντεο επίθεσης σε γυναίκα

Οργή και συζητήσεις έχει προκαλέσει στην Κίνα βίντεο που κατέκλυσε το Διαδίκτυο και φαίνεται να δείχνει μία γυναίκα που δέχεται επίθεση σε διάδρομο ξενοδοχείου -υπό το βλέμμα υπαλλήλων και φιλοξενούμενων στο ξενοδοχείο.

Αν και οι συνθήκες του περιστατικού είναι εντελώς άγνωστες, χρήστες στηλιτεύουν το περαστατικό ως άλλο ένα δείγμα αδιαφορία παριστάμενων απέναντι σε αγνώστους που χρειάζονται βοήθεια.

Όπως μεταδίδει το βρετανικό BBC, το βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου Yitel στο Πεκίνο στις αρχές Απριλίου και αναρτήθηκε σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης από τον λογαριασμό της «Wanwan», η οποία δηλώνει ότι είναι το θύμα στο βίντεο.

Στο βίντεο, χωρίς ήχο, ένας άνδρας εμφανίζεται να έχει σταματήσει μία γυναίκα στον διάδρομο η οποία φαίνεται να προσπαθεί να φύγει. Σε κάποιο σημείο, την τραβά από τα μαλλιά για να την σύρειν ενώ κόσμος που περνά από άλλο διάδρομο σταματά και παρακολουθεί το περιστατικό, χωρίς να παρεμβαίνει.

Η «Wanwan» υποστήριξε ότι αυτός που της επιτέθηκε ήταν ένας άγνωστος που την πλησίασε και την ρώτησε σε ποιο δωμάτιο είναι. Όταν εκείνη αντέδρασε, άρχισε να της ασκεί σωματική βία.

Στο τέλος του βίντεο, παρεμβαίνει ένας άνδρας που βοηθά τη γυναίκα.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, το βίντεο έχει γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητήμενα θέματα στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει αναπαραχθεί περίπου 2 δισ. φορές.

https://youtu.be/1WDzrB765gw

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet